ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Rätt spetskompetens tillför det lilla extra till din civilekonomutbildning

En civilekonomexamen är en gedigen och mångsidig grund för din framtida karriär. Samtidigt är en examen långtifrån något unikt. Det kan du råda bot på genom att bygga på ditt CV med en spetsutbildning som gör att din profil sticker ut och dessutom ökar din attraktivitet på arbetsmarknaden.

Nina Forssblad, karriärrådgivare på Civilekonomerna, rekommenderar civilekonomer som vill addera en spjutspets till sin utbildning att komplettera med kurser i systemvetenskap, beteendevetenskap eller projektledning.  Om du siktar på en chefskarriär kommer beteendevetenskapen till användning. Dessa kompetenser efterfrågas nämligen av arbetsgivarna. Kommunikation och psykologi är två ämnesområden som också kan vara värda att fördjupa sig i. Ytterligare en kompetens som många arbetsgivare är intresserade av är erfarenhet av och kompetens inom CSR-frågor och jämställdhet. Efterfrågan bedöms också vara fortsatt hög på kvalificerade redovisningsekonomer.

Om du inte är så motiverad att komplettera din civilekonomutbildning med kurser i andra ämnen kan du spetsa till ditt CV på andra sätt. Du kan exempelvis aktivera dig genom att delta i ett mentorskapsprogram eller starta branschinriktade grupper och diskussionsforum på sociala medieplattformar som exempelvis Linkedin. Enligt Nina Forssblad har civilekonomer stor nytta av att kunna kommunicera och förklara sammanhang i ekonomiska termer för kollegor och samarbetspartners, det är förmodligen en kompetens som kommer att bli än mer efterfrågad framöver.