ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT-kompetens och praktisk erfarenhet ökar civilekonomers attraktivitet på arbetsmarknaden

Ingångslönen för nyutexaminerade civilekonomer ligger i dagsläget på i snitt 26 000 kr per månad. Valmöjligheterna och karriärvägarna är många och arbetslösheten låg. Enligt fackförbundet Civilekonomerna efterfrågar allt fler arbetsgivare internationell erfarenhet och goda språkkunskaper.

Det är en utveckling som förmodligen kommer att förstärkas i takt med att internationaliseringen av arbetsmarknaden blir mer påtaglig. Praktisk erfarenhet i form av praktikperioder, sommarjobb och extrajobb står förstås också högt i kurs bland arbetsgivare som anställer nyutexaminerade ekonomer, inte minst eftersom det ofta bidrar till att den nyrekryterade medarbetaren snabbare kan komma in i sina nya arbetsuppgifter.

En annan efterfrågad kompetens bland många arbetsgivare är civilekonomer med någon form av IT- kompetens. Överlag är det arbetstagarnas arbetsmarknad just nu, åtminstone för civilekonomer. De har många branscher och positioner att välja mellan, vilket bland annat beror på at utbildningen är bred och att det pågående generationsskiftet öppnar upp nya karriärmöjligheter.