ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Bemanningsbranschen attraherar många ekonomer

En kartläggning från branschorganisationen Bemanningsföretagen tyder på att många ekonomer betraktar bemanningsföretagen som intressanta arbetsgivare. Statistiken visar att 5000 av Sveriges drygt 100 000 ekonomer är sysselsatta i bemanningsbranschen.  Många betraktar bemanningsföretagen som ett sätt att bygga på sin erfarenhetsbank och meritlista.

Bemanningsföretagen ägnar sig också i allt större utsträckning åt rekrytering, 5000 ekonomer fick förra året fast jobb via ett bemanningsföretag.

Bemanningsföretagens undersökning visar att många av de uthyrda ekonomerna befinner sig i åldersgruppen 30-44 år. Det tyder på att de ekonomer som väljer bemanningsbranschen ofta har en längre yrkeserfarenhet än andra kategorier som väljer att bli uthyrda.  80 procent av bemanningsföretagens ekonomer trivs på jobbet och 70 procent kan tänka sig att rekommendera andra att bli uthyrda.  Ett uppdrag via bemanningsföretag genererar ofta jobberbjudanden. Fyrtio procent av de inhyrda ekonomerna verkar dock trivas så bra som uthyrda att de har tackat nej till ett eller flera erbjudanden om fast anställning.