generell-bla.png

Strategisk upphandlare

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Utbildningsförvaltningen som arbetsplats

Utbildningsförvaltningen är en stor förvaltning med en budget om 21 mdkr och cirka 150 grund- och gymnasieskolenheter. Planeringsenheten ingår i avdelningen för ekonomi och styrning. I vårt uppdrag ingår att samordna och utveckla utbildningsförvaltningens planering och uppföljning samt verka för en integrerad ekonomi- och verksamhetsstyrning. Vi består av en enhetschef och 20 medarbetare varav sju är upphandlare/avtalsförvaltare.

Nu söker vi en kreativ och lösningsorienterad kollega som vill arbeta med att strategiskt leda och genomföra upphandlingar av skiftande karaktär.

Beskrivning av tjänsten som strategisk upphandlare

Som kvalificerad upphandlare har du en nyckelroll i upphandlingar och avtalsuppföljning på förvaltningen. Du ansvarar självständigt för planering och genomförande av upphandlingar med skiftande komplexitet inom olika varu- och tjänstekategorier. En del i ditt arbete är även avtalsuppföljning. Som sakkunnig ger du råd och stöd till förvaltningens chefer och andra medarbetare i upphandlingsfrågor. Du ansvarar för att de upphandlingar som görs sker i enlighet med lagar och regler samt med stadens riktlinjer och styrdokument. Du samordnar även centralt beslutade upphandlingar, det arbetet sker i nära samarbete med stadens centrala upphandlingsfunktion.

I rollen ingår att bidra till verksamhetsutveckling och att utbilda i frågor som rör upphandling, avrop och inköp. Du bidrar till att utveckla processer, rutiner, mallar och dokument samt deltar aktivt i utvecklingen av gemensamma arbetsmetoder. Vi arbetar i upphandlingsverktyget Kommers.

Dina kompetenser och erfarenheter

För denna tjänst krävs att du har:

  • för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning exempelvis inom juridik, ekonomi eller upphandling
  • flerårig arbetslivserfarenhet av liknande arbete med självständigt ansvar för upphandlingar, främst inom LOU, dess tillämpning samt praxis
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandlingsverktyget Kommers och/eller Tendsign.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och följande kompetenser: För rollen är det avgörande att du är självgående, van att driva dina processer självständigt och fatta egna beslut. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har även förmåga att hantera olika uppgifter parallellt. Du har ett brett perspektiv på frågor, ser sakers långsiktiga betydelse och anpassar ditt arbete efter det. Då arbetet ofta innebär komplexa frågor är det viktigt att du har god analysförmåga och är lösningsorienterad. Du är även van att samarbeta med många kontakter samt har förmåga att kommunicera med din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt.

Vi erbjuder

Hos oss får du ett utvecklande arbete där du får möjlighet att arbeta med ett brett och spännande uppdrag med stor möjlighet till påverkan. Upphandlingsfunktionen ligger centralt på Utbildningsförvaltningen och här får du jobba med engagerade och kunniga kollegor. Vi satsar på friskvård och du har friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid. Läs mer om våra förmåner inom Stockholms stad här

Din ansökan

I samband med din ansökan får du svara på ett antal frågor som ligger till grund för vårt fortsatta urvalsarbete för den här specifika tjänsten. I ditt personliga brev vill främst att du motiverar varför just du skulle passa för tjänsten och vad du kan bidra med i rollen. 

Övrig information

I rekryteringsprocessen kan arbetsrelaterade tester bli aktuella. Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7897
Kontakt
  • Katrin Lilliehöök, 0850833754
  • Anders Höglund, Rekryteringskonsult , 08-50811703
Facklig företrädare
  • Behiye Arikan, Vision, 076-1240782
  • Tibor Muhi, Saco , 070-0904448
Publicerat 2022-11-21
Sista ansökningsdag 2022-12-11
Utbildningskrav Högskola/universitet

Att arbeta i Stockholms stad

Att jobba i Stockholms stad

Ta reda på hur det är att jobba i Stockholms stad genom vår karriärsida.

Till Karriärsidan
Läs mer om oss här

Dela länkar