CFO till SoftOne Group (TILLSATT)

Vindex söker en CFO för rekrytering till SoftOne Group. SoftOne är specialiserat på Affärs- och HR-system i molnet och är idag en ledande leverantör i Norden till hantverkare och handeln. Kunderna finns även inom redovisningsbyråer, tillverkande- samt tjänsteproducerande företag. De ligger i teknisk framkant med deras moduluppbyggda molntjänst SoftOne GO, vilket ger kunderna möjlighet att nyttja en helhetslösning eller som separata moduler. Bolaget utvecklar och säljer lösningarna själva och stöttar kunderna med support, konsulttjänster och outsourcing av lön. SoftOne grundades 1985 av Håkan Lord som fortfarande äger och leder företaget. SoftOne har kontor i Stockholm, Göteborg samt Helsingfors.

Om rollen:
Vi söker en engagerad och driven CFO som kommer att ha det övergripande ansvaret för ekonomin inom koncernen. Du erbjuds en utmanande och verksamhetsnära roll i ett företag som just nu befinner sig i en spännande tillväxtfas. I rollen kommer du att arbeta både operativt och strategiskt med möjlighet att även kunna påverka produktutvecklingen.  Som CFO har du personalansvar för ekonomiavdelningen som består av 4 personer.  Rapportering sker till koncernchefen, tillika VDn för SoftOne AB. Bolaget sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för ekonomin inom koncernen
  • Bokslut, koncernkonsolidering, årsredovisning och skatter
  • Ansvara för budget och prognos samt säkerställa likviditetsplanering
  • Ansvara för uppföljning och mätning av avtalsstocken med prenumerationer samt löpande prisuppdateringar
  • Säkerställa kostnadseffektiva och kvalitativa inköpsrutiner
  • Delaktig i genomförandet av definierade koncernövergripande projekt t.ex. förvärv
  • Deltaga i valda dotterbolagsstyrelser och styrgrupper
  • Kvalitetssäkring samt internkontroll
  • Utveckla och effektivisera rutiner och processer
  • Personalansvar för ekonomiteamet, även lönesättande ansvar

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med en civilekonomexamen eller motsvarande som har gedigen erfarenhet i rollen som CFO, gärna från publikt bolag. Du har erfarenhet av att ”se” och styra hela ekonomiprocessen för att förenkla ekonomiadministrationen samt att styra verksamheten med hög effektivitet. Vidare är du självgående i arbetet med bokslut, koncernkonsolidering, årsredovisning och skatter samt att du tidigare haft ansvar för budget och uppföljning. För att lyckas i rollen har du goda kunskaper inom IT och digitala verktyg. Dessutom ser vi att du har dokumenterad erfarenhet av personalansvar och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, muntligt såväl som skriftligt.

Personliga egenskaper:
Den här rollen kräver en engagerad och nyfiken person med tydliga ledaregenskaper. Du är kvalitetsmedveten, affärsmässig och har en positiv attityd. För att trivas i rollen har du även en god förmåga att fördela arbetet och säkerställa att gruppen levererar med gott resultat enligt tidsplan. Därtill bör du vara analytisk, effektiv och nyfiken med en prestigelös inställning till ditt arbete. Då miljön är dynamisk och föränderlig, förväntas du vara välstrukturerad och metodisk samt att du har ett intresse för ny teknologi.

Ansökan:
Denna rekrytering sker i exklusivt samarbete med Vindex AB. Är du den vi söker? Ansök via annonsen alternativt skicka ditt CV till ansvarig rekryterare Jennifer Hietapakka [email protected] eller 073-727 96 66). Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

www.vindex.se