ekonomijobb.se

logo

WWF söker projektledare med ansvar för vår offentliga finansiering / EU

Ort
Utgår

2021-10-03

Ansök nu

WWF söker projektledare med ansvar för vår offentliga finansiering / EU

Till vår avdelning Insamling och Givarservice söker vi nu en projektledare som ska ansvara för att bygga partnerskap med och säkra finansiering från offentliga finansiärer. I arbetet ingår att utifrån idéer kring miljö, naturvård och hållbar utveckling ta fram ansökningar, leda projektteam samt förhandla med strategiska partners och finansiärer. I arbetet ingår även att utveckla ansökningar med andra WWF-kontor i världen och en möjlighet att bidra till det globala nätverkets strategier och utveckling inom området. Du kommer att ingå i ett team med fokus på partnerskap och att säkra och öka finansiering till WWF och partners från främst EU men också andra offentliga finansiärer i Sverige och Norden.
 
Som person vill vi att du är en driven och självständig projektledare och nätverkare som har en god förmåga att leda och motivera medarbetare och team. Du ska vara en resultatfokuserad och strukturerad teamworker som tycker om att jobba i tvärkompetenta team med kollegor från flera olika avdelningar och WWF kontor. Du trivs med att ta stort ansvar och kan manövrera i en snabbt föränderlig omvärld som ställer stora krav på flexibilitet och lösningsorientering. Du tycker att det är stimulerande med skarpa deadlines och att manövrera processer i en internationell organisation med stor bredd, hög akademisk nivå och stark värdegrund. Ansökningsprocessen är i ditt tycke en spännande och kreativ utmaning.
 
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

 • Bidra till att utveckla kontakter med nya och befintliga finansiärer inom den offentliga sektorn med fokus på EU-finansiering, samt strategiska partners och WWFs kontor i världen.

 • Driva processer från idé till färdig ansökan i nära samarbete med naturvårdsexperter, kontor inom det globala WWF-nätverket och andra partners.

 • Bidra till konceptutveckling, formulering och skrivande av ansökningar samt kvalitetssäkring av ansökningar och rapportering till givare.

 • Bidra till utvecklingen av Världsnaturfondens finansieringsstrategier.
  Vara delaktig i det globala WWF-nätverkets utveckling och aktiviteter gällande offentlig finansiering.

För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:

 • Erfarenhet av att planera, leda och slutföra ansökningsprocesser med inriktning på offentlig finansiering. Erfarenhet av EU-ansökningar och projekt är särskilt meriterande.

 • Erfarenhet av projektledning och samordning, gärna i större offentligt finansierade projekt.

 • En god förståelse vad gäller planering, uppföljning, utvärdering och lärande samt att utveckla projekt- och interventionslogik.

 • Meriterande att ha arbetat med klimat, energi- och hållbarhetsfrågor.

 • God förmåga och intresse av att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

 • Relevant akademisk examen eller motsvarande kunskap erhållen på annat sätt

Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen.
 
Omfattning:
Heltid 100%. Tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
 
Tillträde:
Snarast
 
Ansökan:
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att komma in med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 30 september 2021.
 
Har du frågor om tjänsten? Kontakta: Joacim Skagerfält, avdelningschef Insamling och givarservice eller Carolina Söderberg, Human Resources på WWF via växeln 08-624 74 00
 
Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra manliga sökande samt personer med olika etniska bakgrunder att söka denna tjänst.
 
Välkommen med din ansökan!

Contact details

Name: Joacim Skagerfalt

Title: Avdelningschef Insamling & Givarservice

E-mail: Joacim.Skagerfalt@wwf.se

Phone: +46725898691

Union representative

Name: Unionen, Akademikerförbundet Facklig representant

Phone: Vxl 08-624 74 00

Terms

Type of employment: Permanent employment
Length: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2021-10-03
Date of publication: 2021-09-03

About the company

Världsnaturfonden WWF är en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. För att nå våra mål jobbar vi både på politisk nivå samt ute i fält. Vi har ett tätt samarbete med företag och fristående organisationer såväl som lokalbefolkningar och andra aktörer och runt om i världen. WWF har fler än fem miljoner supportrar som stödjer oss ekonomiskt eller genom att engagera sig personligen.

Arbetet utgår från vår värdegrund som ger en tydlig riktlinje för vårt förhållningssätt till arbetet och samarbetet såväl internt som externt. Vår värdegrund består av ledorden: Mod, Integritet, Respekt och Samarbete.

Dela detta jobb

logo
WWF söker projektledare med ansvar för vår offentliga finansiering / EU

Världsnaturfonden WWF