ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Vill du vara med och driva konsumentskyddsarbetet på FI?

Ort
Utgår

2022-02-01

Ansök nu

Vill du vara med och driva konsumentskyddsarbetet på FI?

Som senior finansinspektör på avdelningen Uppförandetillsyn har du en viktig roll i avdelningens och verksamhetsområde Marknaders arbete. Rollen innebär ett särskilt fokus på värdepappersbolag och värdepappershandel. Du hanterar frågor kopplade till tillståndsprövningar, tillsynsinsatser samt utformning av både regelverk och policyer. Du är med och påverkar samt driver och kommunicerar avdelningens ställningstaganden, både internt och externt. Det gör du bland annat genom att delta i interna myndighetsövergripande projekt och i FI:s olika tillsyns- och ärendekommittéer. Du kan också komma att företräda avdelningen och verksamhetsområdet i externa sammanhang.

Vi söker dig som har en akademisk examen, troligtvis inom ekonomi eller juridik samt erfarenhet av att leda och driva arbete inom den finansiella sektorn. Du har god kunskap om finansmarknadens övergripande funktioner samt känner till och förstår relevanta finansiella regelverk. Du har tidigare arbetat med regelverksutformning, riskhantering och/eller regelefterlevnad på värdepappersbolag eller inom någon annan central del av värdepappersmarknaden.

Det är meriterande om du har arbetat på en myndighet eller ett företag under FI:s tillsyn. Det är också meriterande om du har arbetat med policyfrågor inom den finansiella sektorn eller har haft kontakter med seniora beslutsfattare på företag under FI:s tillsyn och/eller relevanta branschorganisationer och myndigheter.

Du uttrycker dig mycket väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du analytisk, tydlig och beslutsam. Du är självgående och tar  initiativ. Du organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och bidrar till ett gott samarbete. Arbetet på FI förutsätter att du har integritet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information är du välkommen att kontakta avdelningschef Daniel Gedeon på 08-408 982 75.

Vi har normalt sex månaders provanställning.

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, som ska innehålla cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg, senast den 1 februari 2022. Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen.

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Dela detta jobb

logga
Vill du vara med och driva konsumentskyddsarbetet på FI?

Finansinspektionen