ekonomijobb.se

logga

Vill du arbeta med börs- och finansmarknadsfrågor?

Ansök nu

Vill du arbeta med börs- och finansmarknadsfrågor?

Stockholm

Ref 21-26432

Som medarbetare på avdelningen Marknadstillsyn på Finansinspektionen (FI) är du med och ansvarar för granskning av prospekt och erbjudandehandlingar, tillsyn över prospektregelverket och offentliga uppköpserbjudanden samt regelgivning på prospektområdet.

Du arbetar främst med att granska och godkänna prospekt och erbjudandehandlingar. Du arbetar självständigt, stödjer dina kollegor och deltar i praxisbildning i komplexa frågor. I arbetet ingår att ha löpande kontakt med företag på värdepappersmarknaden samt dess finansiella och juridiska rådgivare. Du besvarar frågor om prospekt och förvärv av börsbolag samt vägleder branschens aktörer om regelverken. Du kan även bli involverad i det internationella arbete som avdelningen utför.

Tjänsten innebär ett mycket tätt samarbete med kollegor på avdelningen och övriga FI. Du får möjlighet att utöka dina kunskaper om finansmarknaden. Även kontakter med andra europeiska tillsynsmyndigheter ingår i arbetet.

Vi söker dig som har en jur.kand., juristexamen eller motsvarande juridisk examen, alternativt en akademisk examen inom ekonomi. Du har något eller några års erfarenhet av kvalificerat arbete hos en finansiell rådgivare, på en advokatbyrå, en myndighet eller ett bolag under FI:s tillsyn eller liknande. Det är meriterande om du har erfarenhet av eller kunskap om prospekt- och förvärvsfrågor (take over), värdepappersmarknaden, börsregelverk och FI:s roll. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du självgående, tydlig i din kommunikation och analytisk. Du bidrar till ett gott samarbete och är tillmötesgående. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta tillförordnad biträdande avdelningschef Erik Nordfeldt på 08-408 984 92.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 25 oktober 2021. Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen.

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Länk till den här sidan
https://www.fi.se/sv/om-fi/lediga-jobb/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=1513&rmlang=SE

Dela detta jobb

logga
Vill du arbeta med börs- och finansmarknadsfrågor?

Finansinspektionen