ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Vill du arbeta med att kartlägga och utreda investeringsbedrägerier?

Ort
Utgår

2022-01-24

Ansök nu

Vill du arbeta med att kartlägga och utreda investeringsbedrägerier?

Ref 21-34195

Som finansinspektör på Konsumentavdelningen på Finansinspektionen (FI) arbetar du med att identifiera, analysera och kommunicera varningar för investeringsbedrägerier. Du kommer att ta emot tips och utreda olika typer av investeringsbedrägerier där bedragare i falska företag har försökt eller lyckats locka personer att investera. Det handlar ofta om rådgivning om aktier eller andra värdepapper som eventuellt inte finns. En utredning kan resultera i att du tar fram underlag för beslut om en varning, som sedan publiceras på FI:s webbplats. På avdelningen har du andra kollegor som arbetar med tips och analys av olika förhållanden på finansmarknaden. Du kommer också att leda och stödja en studentmedarbetare som arbetar med utländska varningar om investeringsbedrägerier. 

Vi söker dig som har relevant akademisk examen, gärna inom ekonomi. Du har goda kunskaper om värdepapper som placering och ett intresse för konsumentfrågor samt en vilja att förbättra konsumentskyddet på finansmarknaden. Det är meriterande om du dessutom har kunskaper om relevanta konsumentskyddregelverk på finansmarknaden i Sverige så väl som utomlands. Det är en fördel om du har erfarenhet av tillsynsarbete, arbetat på bank eller myndighet och har Swedsec-licens. Du uttrycker dig även väl på svenska och engelska i både tal och skrift. 

Som person är du analytisk, självgående och kommunicerar tydligt och transparent. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, bidrar till ett gott samarbete och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information är du välkommen att kontakta avdelningschef Lars Malmström på 08-408 980 31.   

Tjänsten är ett vikariat med tillträde enligt överenskommelse och som sträcker sig som längst till och med september 2022. En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen. 

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 24 januari 2022. Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen. Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Dela detta jobb

logga
Vill du arbeta med att kartlägga och utreda investeringsbedrägerier?

Finansinspektionen