ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vi söker utvecklingsdriven handläggare med specialistkunskap inom kollektivavtalad tjänstepension

Ort
Utgår

2021-12-23

Ansök nu

Vi söker utvecklingsdriven handläggare med specialistkunskap inom kollektivavtalad tjänstepension

PRI Pensionsgaranti är ett ömsesidigt kreditförsäkringsbolag som ägs av de försäkrade kundföretagen, vilka utgörs av börsens stora och medelstora bolag. Vi arbetar med näringslivets pensioner, bland annat ITP-planen. Våra tjänster omfattar kreditförsäkring, aktuariella tjänster och pensionsadministration samt information och utbildning inom pension i egen regi. Totalt uppgår PRI Pensionsgarantis försäkringsansvar till cirka 335 miljarder kronor. PRI Pensionsgaranti har två dotterbolag, PRI Stiftelsetjänst och PRI Pensionstjänst. Företagskulturen kännetecknas av det lilla företaget med stora ambitioner, utrymme för påverkan och goda möjligheter till utveckling. Initiativkraft, samverkan och långsiktighet är de värderingar vi står för. PRI har cirka 110 anställda och har kontor centralt i Stockholm och Göteborg.

Vi söker nu en utvecklingsdriven handläggare med specialistkunskap inom kollektivavtalad tjänstepension.

Om tjänsten

PRI Pensionsgaranti befinner sig just nu i ett utvecklingsskede och behöver förstärka sin pensionsadministration med en utvecklingsdriven handläggare med specialistkunskap inom kollektivavtalad tjänstepension. Vi söker en person som utöver det operativa arbetet kommer att medverka i olika utvecklingsprojekt i syfte att utveckla och förbättra våra administrativa processer.

Som handläggare får du en bred och varierad roll och ingår i avdelningen pensionsadministration på PRI som för närvarande består av tolv personer. Du rapporterar till chefen för pensionsadministration.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: 

  • Medverkan i olika utvecklingsprojekt där du kommer att bidra till att utveckla, effektivisera och automatisera våra administrativa processer. 

  • Beräkning av premier och pensionsförmåner (ålders- sjuk- och efterlevandepensioner samt fribrev). Behandling av uppgifter avseende avdrag och kravhantering etc. för ålders-, sjuk- och efterlevandepensioner.

  • Utredningar och uppdatering av register samt återrapportering till företagen, till exempel manuella beräkningsunderlag, fakturering och framtagande av bokföringsunderlag.

  • Ett viktigt arbetsområde kommer även att vara filhantering, felsökning och utredning av filer samt utveckling av arbetssätt och rutiner inom området.

  • Att ta fram och underhålla instruktioner, processarbetsbeskrivningar och arbetsinstruktioner samt delta i processkartläggning.

Din bakgrund

Det ser gärna att du har en akademisk bakgrund. Vi söker dig som har hög kompetens inom främst beräkning och administration av BTP, FTP och till viss del ITP och företagsegna pensionsplaner. Du har goda kunskaper i Excel och övriga officepaketet, och har lätt för att lära dig att arbeta i olika verktyg och system.

Avdelningen pensionsadministration befinner sig i ett läge där vi tillsammans strävar efter att göra varje steg av det administrativa flödet så automatiserat och effektivt som möjligt. Därför är det viktigt att du har jobbat med processkartläggningar samt effektiviserat/digitaliserat administrativa flöden och är van vid att arbeta med ”ständiga förbättringar”. 

En naturlig del i arbetet är samverkan med övriga avdelningar inom PRI samt att medverka i projekt och utvecklingsuppdrag. Detta gör att det är viktigt att du är flexibel och beredd att utföra nya arbetsuppgifter vid behov. Du tycker om att prata med kunder och att ge kunden det lilla extra.

Du har lätt för att organisera ditt arbete, även under hög arbetsbelastning. Du tycker om att arbeta i grupp och vill vara en del av ett team som tillsammans tar ansvar för administrationen åt våra uppdragsgivare. Ditt arbetssätt är strukturerat och du förstår vikten av noggrann administration i varje ärende och i varje steg av processen.  

Förändringar ser du som en spännande utmaning och du bidrar gärna i utvecklingsarbete. Du är flexibel och vill utvecklas inom samtliga kompetensområden.

PRI erbjuder dig

Du blir en del av ett kvalificerat team på en arbetsplats där vi arbetar tillsammans över avdelningarna för att uppnå våra gemensamma mål.

Söker du den här tjänsten kan du förvänta dig att få använda all din liv- och tjänstepensionskunskap i en ständigt utvecklande och föränderlig miljö. Du får kollegor med lång erfarenhet av tjänsteprodukter inom BTP, FTP, företagsegna pensionsplaner och viss ITP och du arbetar i en miljö där administrationen står i centrum. Tjänsten är en heltidstjänst, med placering i centrala Stockholm. 

Ansökan

Intervjuer kommer att ske löpande och anställningsprocessen kan komma att avslutas tidigare än sista ansökningsdatum.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. 

Om du har frågor angående tjänsten ska du vända dig till Ylva Rindmyr, 08-679 06 69.

Varmt välkommen med din ansökan och CV till ylva.rindmyr@pri.se senast fredagen den 3 december 2021.

Dela detta jobb

Vi söker utvecklingsdriven handläggare med specialistkunskap inom kollektivavtalad tjänstepension

PRI Pensionsgaranti