ekonomijobb.se

VI SÖKER HR CHEF TILL BORÅS BIL GRUPPEN

Ort
Utgår

2018-07-19

Ansök nu

VI SÖKER HR CHEF TILL BORÅS BIL GRUPPEN

Borås Bil gruppen ingår som helägt dotterbolag i Borås Bil-koncernen med anläggningar i Borås, Kinna, Tranemo och Ulricehamn.
Bolaget innehar agenturen för Volvo personbilar, Renault person- och transportbilar samt Ford person- och transportbilar inom Sjuhäradsbygden.

Företaget grundades 1936 under namnet Borås Automobilförsäljning av Oskar Andersson. 1949 ändrades namnet till AB Borås Bil & Traktor. Sedan årsskiftet 1999/2000 heter bolaget Borås Bil Personbilar AB. Försäljning och service av Volvo lastvagnar och bussar handhas av systerföretaget Borås Bil Lastvagnar AB. 2016 fyllde vi 80 år och använder numera namnet Borås Bil gruppen för att samla alla våra orter under samma namn.Företaget har sedan starten varit privatägt med samma familj som ägare.

I rollen som HR- chef är ditt uppdrag att driva och implementera HR-frågor utifrån verksamhetsstyrning. Du är delaktig i att utveckla, planera och följa upp HR-arbetet, vilket du gör i nära samarbete med cheferna inom dina områden. I rollen som HR -chef ger du stöd till chefer i alla typer av HR-frågor, som exempelvis rekrytering, rehabilitering, arbetsmiljöfrågor, arbetsrätt samt förändrings- och utvecklingsarbete. En viktig del är också att samverka med fackliga parter samt att företräda företaget genom att etablera externa kontakter och nätverk. Som HR-chef rapporterar du till VD för respektive bolag.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR eller motsvarande. Vi tror att du har flerårig erfarenhet av brett, självständigt och professionellt HR-arbete på både strategisk och operativ nivå. Du är van vid att arbeta nära affärsdrivande verksamhet där du arbetar med både tjänstemän och kollektivanställda.
För att bli framgångsrik och trivas i denna roll, är det viktigt att du är lyhörd och har lätt för att skapa förtroende. Som person är du noggrann, driven och prestigelös. Du visar en god affärsmässig förståelse och kan leverera med hög kvalité. Du är van vid ett självständigt arbetssätt och trivs med att vara stöd och bollplank till chefer och medarbetare. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att lyckas och trivas i rollen.

Arbetsmiljön är dynamisk och det händer mycket hela tiden, vi ser därför att du är en flexibel och prestigelös person med förmåga att se vad som behöver göras. Du är van vid och trivs med att hantera både enklare och mer komplexa arbetsuppgifter. Du är social, energisk och självgående med en god initiativförmåga. Du har flera års erfarenhet av kvalificerat HR arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet från både större och mindre bolag och förmodligen har du arbetat både operativt och strategiskt tidigare. Som person är du drivande, självständig och affärsmässig. Du tar egna initiativ och ansvar för att implementera HR-processer inom dina ansvarsområden. För att lyckas i rollen krävs även att du är förtroendeingivande, har lätt för att samarbeta och förmåga att skapa långsiktiga relationer.

Du har en relevant akademisk utbildning, god kunskap i arbetsrätt och flerårig erfarenhet av kvalificerat personalarbete. Du tycker om att arbeta med arbetsrättsliga frågor och är van vid fackliga förhandlingar. Erfarenhet av omställnings- och förändringsarbete är av stor vikt. Du kommunicerar väl i tal och skrift, på svenska. Din systemvana är god. Du utgår ifrån gällande processer och bidrar till ständiga förbättringar. Förtroende och respekt är viktigt för dig i samarbete med dina kollegor.

Medarbetarna är Borås Bils viktigaste resurs och företagskulturen är viktig, som HR Chef kommer du därför ha en betydelsefull roll i företaget. Du kommer att ansvara för HR arbetet inom flera affärsområden och vara delaktig i ledningsgrupp. Tjänsten kommer att vara placerad på vårt kontor i Borås men då företaget bedriver verksamhet på fler orter i Sjuhärad (Borås, Kinna, Tranemo, Ulricehamn), förekommer resor i tjänsten varför körkort är ett krav. Vi ser att du har mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift.

Om du har frågor om vår verksamhet eller om rollen får du gärna kontakta rekryteringsansvarig:
Camilla Påhlman på 0765–151613.

Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!
Tillträde enligt överenskommelse.

Dela detta jobb

VI SÖKER HR CHEF TILL BORÅS BIL GRUPPEN

Borås bil personbilar AB