ekonomijobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Som HR Business Partner är du övertygad om att goda värderingar skapar förutsättningar för framgångsrika affärer. Du är en driven person som tror på den inneboende kraften hos individer och människors utvecklingspotential. 

Vi söker två HR Business Partners till LKAB koncernen, en för division Norra med placeringsort Kiruna och en för staberna med placeringsort Malmfälten.

I rollen som HR Business Partner arbetar du i nära samverkan med LKAB:s ledare som ett operativt och strategiskt stöd med syfte att skapa ett proaktivt HR-arbete.  Din roll är att driva, utveckla, följa upp och coacha verksamheten och vara delaktig i olika utvecklingsprojekt inom HR.

HR och Hållbarhetsenheten ansvarar för att driva det strategiska arbetet inom området hållbarhet för hela LKAB-koncernen i samverkan med företagets divisioner. Fokusområdena inom HR är ledarskap, medarbetarskap, kompetensförsörjning och kultur.

I rollen som HR Business Partner stöttar du en eller flera verksamheter. Resor ingår i varierande grad beroende på verksamhet.  

Dina kvalifikationer

Du har examen från personalvetarprogrammet eller liknande utbildning. Kunskap om arbetsrätt och kollektivavtal är meriterande. Du har flerårig erfarenhet från personalarbete och organisationsutveckling. Som person har du förmågan att se på HR-frågorna ur ett helhetsperspektiv, du är drivande och coachande och har integritet. 

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna stad samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

För mer information är du välkommen att kontakta HR-chef staber Åse Juhlin på telefon 0920– 38177 och Ellen Teledahl, HR-chef Division Norra på telefon 0980-62284.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:

Kiruna/Svappavaara

Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980–72508

Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara - Peter Johansson, 0980-62239

Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Malmberget

Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076

SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532

Ledarna Södra - Stefan Tallfjärd, 0970-79561

Vi söker HR Business Partners till Malmfälten!

Företag LKAB
Ort
Utgår

2019-08-18

Ansök nu

Dela detta jobb