ekonomijobb.se

logga

Vi söker en affärsorienterad och driven CFO till Drillcon AB

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2021-09-27

Ansök nu

Vi söker en affärsorienterad och driven CFO till Drillcon AB

Är du analytisk och stabil med en god förmåga att blicka framåt samtidigt som du har ett öga för detaljer? Är du trygg i dina redovisningskunskaper och trivs med att arbeta nära verksamheten?

Vill du vara en del av spännande tillväxtresa med målet att uppnå varaktiga resultat och hållbara lösningar med hjälp av senaste teknik? På uppdrag av Drillcon AB söker AxÖ Consulting en affärsorienterad och driven CFO till huvudkontoret i Örebro.

Drillcon erbjuder

Rollen som CFO innebär dels att vara en del av bolagsstyrelsen men även som styrelseledamot i de övriga dotterbolagen i Europa och Latinamerika. I rollen har du ett nära samarbete med övriga delar av organisationen, du är också ett viktigt bollplank till VD. Vill du ha en ledande roll i en koncern med stark tillväxt med målet att Drillcon ska vara kundens första val? Tillsammans gör vi skillnad.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om tjänsten

Rollen som CFO handlar om att ha det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen och den löpande redovisningen, men även som controller mot de olika dotterbolagen. I rollen ingår även att bidra med analyser av Drillcons ekonomiska läge och ge förslag till förändringar och förbättringar till koncernledningen, och ansvar för framtagandet av budget och prognos. Du säkerställer även att Drillcon efterlever finansiella lagar och regler för såväl moderbolaget som de olika dotterbolagen. Vidare vill vi att du skapar förutsättningar för digitala strukturer och arbetssätt som underlättar och effektiviserar bolagets ekonomistyrning. Du kommer även att ha personalansvar över 3 personer inom ekonomiavdelningen. I rollen som CFO är du ansvarig för löpande månadsbokslut, likaså koncernbokslut. Som CFO ingår du i koncernledningen och rapporterar till VD.

Framgångsfaktorer

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med erfarenhet med relevant bakgrund inom ekonomi. Kanske har du arbetat i rollen som ekonomichef/CFO tidigare, eller så är du idag en erfaren controller och vill ta klivet till att bli CFO. Vi ser även att du har jobbat med IFRS samt koncernredovisning. För att lyckas i rollen tror vi att det är viktigt att du är strukturerad, noggrann och prestigelös. Du rycker in där det behövs och tar ansvar för helheten.

Du har god grund och trygghet i redovisning och ekonomistyrningsfrågor sedan flera år tillbaka. Erfarenhet av både förvärv och fusioner är krav. Har du arbetat i ett börsnoterat bolag tidigare är detta en fördel. Vi ser också att du tidigare har hanterat valutarelaterade frågor.

Det är ett krav att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Din personlighet är viktig för oss

Som person är du trygg, flexibel, analytisk och handlingskraftig men har samtidigt sinne för detaljer. Du har ett starkt driv av att utveckla bolaget mot uppsatta mål, du arbetar därför ständigt med att förändra och utveckla arbetet genom att skapa förutsättningar för digitala strukturer och arbetssätt som underlättar och effektiviserar bolagets ekonomistyrning.

Rollen som CFO kräver en duktig ledare med god operativ förmåga som är van att coacha medarbetare att nå sin fulla potential. Ditt ledarskap präglas av att involvera, coacha och stödja din omgivning i eventuella utmaningar. Du är kommunikativ och lyhörd med en hög förmåga att inspirera och motivera dina medarbetare till att ta ansvar och fatta egna beslut. 

Ansökan och information

Urval sker löpande. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvariga AxÖ Consulting, Linda Axäng, på telefon 079-340 54 42 eller via mail linda.axang@axoconsulting.se eller Anneli Wallin på telefon 072-398 02 77 eller via mail anneli.wallin@axoconsulting.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan.

Drillcon är ledande serviceleverantör av borrtjänster inom gruv- och anläggningssegmentet. Drillcon har snart funnits 60 år på marknaden och redan från start erhölls internationella borrkontrakt. Koncernen utför kärnborrning, raiseborrning och arbetar på den europeiska- och sydamerikanska marknaden.

Drillcon levererar hållbara lösningar med högsta produktivitet och säkerhet i fokus. Huvudkontoret ligger i Sverige med dotterbolag i Europa och Latinamerika. Totalt når koncernens verksamhet 45 marknader. Läs mer på www.drillcon.se

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Örebro

Län

Örebro län

Land

Sverige

Referensnummer

2021/150

Kontakt

Anneli Wallin, 072-3980277, se

Publicerat

2021-09-03

Sista ansökningsdag

2021-09-27

Dela detta jobb

logga
Vi söker en affärsorienterad och driven CFO till Drillcon AB

AxÖ Consulting