ekonomijobb.se

Verksamhetsutvecklare projektledning, Utbildningsförvaltningen

Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-17

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare projektledning, Utbildningsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kontor består av förvaltningsledning och avdelningar med medarbetare inom olika specialistområden. Idag arbetar cirka 90 medarbetare i lokalerna.

Målet är att forma en förvaltning som präglas av samverkan, kommunikation och en kultur som tar tillvara på medarbetarnas kreativitet och samlade kompetens samtidigt som förmågan till att styra och följa upp förvaltningens verksamhet säkerställs. Förvaltningen har därför nyligen skapat Utvecklingsavdelningen för att sammanlänka den centrala förvaltningen med övriga verksamheter inom kommunen och ge förutsättningar för att möta verksamheternas behov.

Arbetsbeskrivning

Till Utvecklingsavdelningen söker vi en verksamhetsutvecklare med inriktning projektledning.

I din roll kommer du arbeta med att vara drivande och stötta förvaltningen med att leda och samordna projekt efter kommunens projektstyrningsmodell. Du kommer också stötta och coacha andra i förvaltningen att systematiskt arbeta i beslutad projektmodell. Många av våra införanden och implementeringar stödjer förvaltningens digitala transformation och du kommer vara med och driva igenom dessa förändringsarbeten.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen inom exempelvis ekonomi eller som civilingenjör med relevant inriktning, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är önskvärt om du har utbildning som projektledare, gärna med inriktning digitalisering.

Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som projekt- eller förändringsledare i olika förändringsprocesser. Du har tidigare arbetat med systematisering av stora projektportföljer. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att stötta implementeringen av datadrivna beslutsprocesser alternativt andra automatiserade processer. Det är också önskvärt om du har arbetat mot interna och externa intressenter och/eller lett projekt med tydliga budgetramar. Det är meriterande om du tidigare arbetat inom offentlig förvaltning och/eller komplexa organisationer. 

Du har goda kunskaper om förändringsledning, digitala system, automatiseringsprocesser och systematiskt kvalitetsarbete. Du har också god förståelse om ekonomiska aspekter i projektorienterade arbetssätt.

Du förhåller dig på sätt som är anpassade till situationen samt är trygg och stabil i din roll. Du tar hänsyn till det större perspektivet och ser till verksamhetens bästa i ditt agerande. Du organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt, även ur ett ekonomiskt perspektiv. Du är motiverad, arbetar till resultat är uppnått och håller tidsramar. Du leder och motiverar andra för att gemensamt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet samt att du kommunicerar på ett tydligt sätt. Du arbetar väl med andra samt relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7717

Dela detta jobb

Verksamhetsutvecklare projektledning, Utbildningsförvaltningen

Linköpings kommun