ekonomijobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om Sektionen:

Affärsområde järnmalm består av tre produktionsorter, Kiruna, Malmberget och Svappavaara samt en logistikkedja som transporterar och levererar järnmalmsprodukter. Varje år fraktar LKAB logistik ca 27 miljoner ton järnmalmsprodukter från våra produktionsorter via Malmbanan till våra hamnar i Luleå och Narvik.

Om tjänsten

Avdelningen Logistik inom Affärsområde Järnmalm förstärker nu sin organisation med en ansvarig för import och exporthantering.
Som ansvarig för tullverksamheten ska du samordna och hantera export- och importärenden på LKAB. Fokus kommer inledningsvis att vara på produkttransporter till Narvik hamn och exporthantering utanför EU, samt importhantering av tillsatser från Narvik hamn.
I tjänsten ingår att bevaka regelverk och lagstiftning och tillse att LKAB har fungerande rutiner på plats. I rollen ingår att delta i projekt för att utveckla framtida arbetssätt och utveckla systemstöd för en effektivare hantering av vår tullhanteringsprocess.
Tjänsten kommer även att innefatta en del ekonomirelaterade arbetsuppgifter. Tjänsten är organiserad under sektionen verksamhetsstöd och du arbetar nära nuvarande verksamhetsutvecklare inom export och importadministration.

Dina kvalifikationer

Vi ser gärna att du har ekonomexamen och erfarenhet av arbete med tullhantering eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Meriterande är kunskap inom momsområdet.
Då rollen innehåller många kontaktytor är det viktigt att ha en god samarbetsförmåga och kunna kommunicera med olika intressenter. Övriga egenskaper som värderas är ett strukturerat och systematiskt arbetssätt. Vi söker dig som trivs med ordning och reda.

Stationeringsort: Kiruna eller Malmberget

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast 2020-08-07. För mer information om tjänsten vänligen kontakta sektionschef Ann-Katrin Sormunen 0980-71071.

Fackliga kontakter:

Kiruna:
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen – Björn Åström, 0980-729 03
Ledarna - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Malmberget:
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra - Christer Olofsson, 0970-765 84

Verksamhetsutvecklare

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-08-07

Ansök nu

Dela detta jobb