ekonomijobb.se

logga

Verksamhetsnära redovisningsekonom till Educatius Group AB

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-05-30

Ansök nu

Verksamhetsnära redovisningsekonom till Educatius Group AB

Är du redo för nästa steg i karriären? Vi på Educatius söker nu dig som vill axla en verksamhetsnära och bred roll som Redovisningsekonom. Rollen är såväl stödjande som operativ och passar dig som är trygg i din redovisning och som vill utvecklas inom på analys- och prognosarbete.

Om Educatius Group

Educatius Group är idag ett globalt ledande företag inom internationella, gränsöverskridande gymnasieutbildningar; vi uppfyller våra kunders dröm om en äkta High School-experience!

Sedan starten 2003 har Educatius växt från att skicka en handfull studenter till amerikanska gymnasieskolor till att de senaste åren skicka ungefär 6000 studenter från över 50 länder till olika utbytesprogram i USA, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland, Kanada och Europa. Vi har gått från att vara en liten startup till att idag, 18 år senare, ha säten i ett 20-tal länder. Huvudkontoret har vi på Drottninggatan i Göteborg, dit söker vi dig som vill bli en del av vårt Finance-team.

Arbetsbeskrivning

Som Redovisningsekonom kommer du ansvara för stöttningen av våra europeiska verksamheter, där vi i dagsläget har åtta säten, inom följande områden:

  • Budgetframställning

  • Prognoser

  • Resultatuppföljning mot budget/prognoser

  • Uppföljning med verksamhetschefer

  • Marginalanalyser

Du kommer även arbeta med:

  • Bokslutskoordinering

  • Bokslutsarbete och bokslutsrapportering, främst för de Nordiska bolagen

  • Resultat- och balanskontoavstämning

  • Likviditetsplanering

  • Viss projektledning inom ditt ansvarsområde

Vi jobbar i ekonomisystemet Visma och håller på att införa koncernredovisningssystemet Konsolidator.
Visst resande till våra kontor i Europa ingår i tjänsten.

Vem är du

Vi ser att du som söker har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och några års erfarenhet som yrkesverksam ekonom. Du är en klippa på Excel och besitter en hög analytisk förmåga.

Vi på Educatius brinner för det vi gör och för vår produkt, och likväl som att du är analytisk så har du också ett stort intresse för att vara nära och förstå just vår verksamhet. Då rollen har en stor internationell prägel krävs det att du har mycket goda kunskaper i engelska, både muntligen och skriftligen. 

Som person är du driven, noggrann och eftertänksam. Du har en känsla för detaljer och att se samband. Du motiveras av eget ansvar och av att spela en mycket viktig, supporterande roll gentemot våra europeiska verksamhetschefer. På kontoret i Göteborg har vi en härlig och glad atmosfär, vilken vi såklart vill att du bidrar till!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en internationell, självständig och utmanande roll för dig som trivs i en varierande roll där du får arbeta med både redovisning och analysarbete.

Vi är en ambitiös, global organisation med korta beslutsvägar. Vi vill att våra anställda ska må bra och trivas hos oss.

Vi erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, förmånlig tjänstepension och trivsamma lokaler i centrala Göteborg. Så snart situationen med Corona har förbättrats kommer vi att återinföra gemensamma fredagsfrukostar och sociala aktiviteter både på och utanför arbetstid!

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Educatius Group med Jurek varpå du vid frågor om tjänsten är välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Frida Garding Lindstrand via frida.garding.lindstrand@jurek.se eller 0707648640 för frågor.

Urvalsprocessen sker löpande och du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Verksamhetsnära redovisningsekonom till Educatius Group AB

Jurek