ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Verksamhetsnära Controller till HeidelbergCement Sweden

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-09

Ansök nu

Verksamhetsnära Controller till HeidelbergCement Sweden

Nu söker vi en vass och driven controller som vill vara med och påverka i en dynamisk verksamhet. Du arbetar tätt ihop med vd och divisionschefer, och tillsammans med ditt team på två personer ansvarar ni för flera spännande projekt inom vårt dotterbolag Abetong, en del av Heidelberg Materials. Heidelberg Materials är en av världens största tillverkare av byggmaterial. Här står ansvaret för miljön i fokus och koncernen har satt som mål att producera klimatneutral betong till 2050.

Arbetsuppgifter

Som controller i HeidelbergCement Sweden får du ett övergripande ansvar men också en mycket verksamhetsnära roll och du arbetar tätt ihop med projektledare, fabrikschefer, divisionschefer och övriga controllers i systerbolagen. Du blir en del av ledningsgruppen i Abetong och ett viktigt stöd för vd:n och ledningsteamet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar för administration, analys och rapportering av Capex-/investeringsprojekt.
  • I samarbete med projektekonomer säkerställa en korrekt redovisning och vinstavräkning i projekt.
  • Driva utveckling och effektivisering av processer.
  • Ta fram budget och prognos löpande och på årsbasis.
  • Månads- och årsbokslut.
  • Presentera forecast och årsbudget på business line möten
  • Stötta verksamheten i olika frågor kring exempelvis personalkostnader, lagerredovisning och betalningsgarantier.

Vem är du?

Du har tidigare erfarenhet som controller och är van att arbeta i en dynamisk miljö inom en större koncern. Vi ser det som meriterande om du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, du har en grundläggande förståelse för ax till limpa-processer och är van att arbeta med projekt. Som person tycker du om att skapa relationer och du är flexibel, framåt och orädd. Du trivs i en miljö med snabba puckar där du får använda din kreativa, problemlösande sida. Du har tidigare erfarenhet av SAP och har du även kunskap i Tableau så ser vi det som ett plus.

Du erbjuds

Du erbjuds en spännande och verksamhetsnära roll där du får vara med och påverka verksamheten både på övergripande och detaljerad nivå. Tillsammans med vd och divisionschefer kommer du att ta fram och presentera material som ska vidare på koncernnivå och det finns stora utvecklingsmöjligheter inom koncernen. Som controller blir du anställd i HeidelbergCement Sweden. Ditt huvudansvar blir inom Abetong och du blir en business partner som ger vägledning och stöttar i olika projekt samt blir en del av ledningsgruppen för Abetong. Du får personalansvar för två projektekonomer i Växjö och du erbjuds möjligheten att vara placerad på kontoret i Växjö eller Marievik i Stockholm med en flexibel arbetstidsmodell med två dagars distansarbete. Tjänsten innebär resor till Växjö 1–2 gånger i månaden.

I den här processen samarbetar HeidelbergCement Sweden med Jurek Finance och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Thelin på matilda.thelin@jurek.se
Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Om verksamheten

Abetong är ett av landets ledande företag för utveckling, tillverkning och försäljning av betongelement och hela projekt med betongbaserade stommar. Kunderna finns inom marknadsområdena flerbostadshus och industri, lantbruk och anläggning. Abetong har huvudkontor i Växjö och fabriker och försäljningskontor på 13 orter i Sverige samt dotterbolag i Polen och omsätter cirka 1,4 miljarder kronor. Inom marknadsområde anläggning bedriver vi en omfattande internationell licensverksamhet avseende spårteknik och teknologin används nu i ett 30-tal länder i nästan samtliga världsdelar. Abetong ingår i Heidelberg Materials, en av världens största byggmaterialproducenter och marknadsledande inom produktområdena ballast, cement och betong. Koncernen har cirka 51 000 medarbetare på över 3 000 platser i fler än 50 länder.

 

Dela detta jobb

Logo
Verksamhetsnära Controller till HeidelbergCement Sweden

Jurek