ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Verksamhetsnära Business Controller till Unionen

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-07-20

Ansök nu

Verksamhetsnära Business Controller till Unionen

Kundlogotyp

Söker du en meningsfull roll på en arbetsplats som gör positiv skillnad på den svenska arbetsmarknaden? Unionen präglas av professionalism och engagemang och vi letar efter dig som vill vara med och bidra till ett tryggt arbetsliv. Här är medlemmarnas frågor i fokus! Det läggs stor vikt på utveckling inom förbundet för att på så sätt kunna bidra till den samhällsutveckling som eftersträvas. Samarbete och social samvaro är två andra viktiga aspekter som kännetecknar fackförbundet. Du kommer att ha breda kontaktytor och en central roll för att fortsätta bedriva den utveckling som Unionen står för.

Hör medarbetare berätta om hur det är att arbeta på Unionen här: https://www.youtube.com/watch?v=vqfJs45-F54

Din uppgift och dina ansvarsområden

Du kommer bli del av ett engagerat och framåtsträvande team som är måna om att leverera arbete av hög kvalitet och tillsammans kunna bidra med kreativa lösningar för att på så vis bli det bästa fackförbundet för sina medlemmar. Teamet är i en tillväxtfas och består i dagsläget av Business Controller och Controllerchef.

Som Business Controller hos Unionen kommer du ha en nyckelposition i verksamheten och ansvara för den ekonomiska planerings- och uppföljningsprocessen som syftar till att skapa en effektiv verksamhet och följa fastställda ramar. Du kommer stötta förbundets chefer i beslutsfattande och ekonomiska frågor samt bidra med strategiska inspel kring hur verksamheten kan utvecklas. Rollen innebär även budget- och prognosarbete samt att skapa ledningsrapporter och beslutsstöd till styrelse och ledningsgrupp. 

Tjänsten rapporterar till Controllerchefen och är placerad i Unionens moderna och aktivitetsbaserade lokaler i centrala Stockholm. Här finns det möjlighet till en blandning av hemarbete och kontorsarbete.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Chefsstöd genom utbildning och analysstöd ur ekonomiskt perspektiv

  • Chefsstöd i resursprioriteringar och verksamhetsambitioner

  • Medverka till att ta fram ekonomiska rapporter inkl resultatrapporter, analyser, risker ur ekonomiskt perspektiv

  • Bidra till att sprida ekonomisk förståelse

  • Medverka till förbundets ekonomiska budget- och uppföljningsprocess genom aktivt budgetstöd i verksamheten

  • Säkerställa och bevaka att Unionen följer kongressens ekonomiska ramar

  • Utveckla beslutsstöd och verktyg för ekonomisk analys

  • Främja och belysa kopplingen mellan verksamhet och ekonomi

Vem är du?

Som person är du noggrann och ansvarstagande där du har en förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt och hitta lösningar. Du är social och betraktas som en lagspelare som trivs i att stötta och hjälpa kollegor inom verksamheten. När det kommer till att kommunicera ekonomiska termer och förhållningssätt har du en god pedagogisk förmåga att framföra information på ett lättillgängligt sätt. Du engagerar dig i ditt arbete, tror på organisationens syfte och trivs i en verksamhetsnära roll. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du har minst 4 års arbetslivserfarenhet och jobbar idag som Business Controller där du skapat dig en helhetsförståelse för den ekonomiska processen. Du har erfarenhet av större organisationer som präglats av verksamhetsutveckling och känner dig trygg i din roll som Business Controller. Vidare är du en fena på Excel och talar samt skriver svenska flytande.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Unionen med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06 alt Caroline Björk på Prodiem, tfn 073- 303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Läs mer om företaget på https://www.unionen.se/  

 

Dela detta jobb

Verksamhetsnära Business Controller till Unionen

Prodiem