ekonomijobb.se

Militärvetenskapliga institutionen

Institutionen präglas av en akademisk miljö där forskning och utbildning möts och där lärare och forskare samverkar i teori och praktik. Institutionen ansvarar bland annat för ämnena krigsvetenskap, ledningsvetenskap, militärhistoria och militärteknik.
Militärvetenskapliga institutionen (MVI) består av tre avdelningar med underliggande sektioner; Taktikavdelningen (TA), Operativa avdelningen (OPA) och Avdelningen för Ledningsvetenskap och Militärteknik (ALM) samt en stab.
Institutionschef är öv Christian Jeppson och ställföreträdande institutionschef är professor Gunnar Hult. Administrativ chef är Ulrika Sjöström.

Försvarshögskolan är ett internationellt framstående lärosäte inom försvar, krishantering och säkerhet.

Militärvetenskapliga institutionen bedriver forskning och utbildning inom ämnena Krigsvetenskap, Ledningsvetenskap, Militärteknik och Militärhistoria. Den forskning som bedrivs vid institutionen har Försvarsmakten som största kund och utgör stommen för den akademiska utvecklingen av officersprofessionen. Större delen av den utbildning som bedrivs vid institutionen är inom den grundläggande- och den högre officersutbildningen.

Institutionen erbjuder en unik miljö och innefattar såväl vetenskaplig som militär expertis. Anställningen ingår i den administrativa verksamhetsledningen. Närmaste chef är den administrativa chefen.

Arbetsuppgifter

Rollen som verksamhetskoordinator innebär att stödja den administrativa chefen i verksamhetsledningsfrågor. Befattningen innefattar att bereda och planera ekonomifrågor inom institutionen, där de huvudsakliga arbetsuppgifterna är budgetering, analyser, prognoser, uppföljning, återrapportering samt fakturering.

Anställningen innebär vidare att du har många kontaktytor inom och utom enheten som du samverkar med. Du kommer att ge kvalificerat stöd till chefer och funktionsansvariga för forskning och utbildning i deras budget- och prognosarbete samt ge administrativt stöd till medarbetare. I arbetet ingår även att delta i olika mötes- och beslutsorgan.

Det finns goda möjligheter att påverka din egen roll och utveckling.

Vem är du?

Du har en relevant högskoleutbildning inom ekonomi, helst civilekonom, eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av relevanta arbetsuppgifter inom ekonomiområdet, gärna inom statlig sektor. Vi vill att du har god erfarenhet av kvalificerat och självständigt arbete med inriktning verksamhetsstyrning. Vidare har du kunskap om och är en van användare av ekonomisystem, gärna Agresso, för att göra ekonomiska analyser. Du har även god förmåga och erfarenhet av att använda Excel för beräkningar, sammanställningar och analyser.

Det är meriterande med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från högskolesektorn samt kunskap om det statliga ekonomiadministrativa regelverket. Meriterande är även erfarenhet inom försvarssektorn.

Som person är du drivande, noggrann, strukturerad och analytisk. Du har ett självständigt arbetssätt där du trivs med att ta initiativ och ett sammanhållet ansvar och inom ditt område. Vidare har du en mycket god samarbetsförmåga och är bra på att bemöta människor.

Frågor av varierande karaktär kommer att komma på ditt bord, vilket ställer krav på stor flexibilitet. Du har förmåga att kommunicera tydligt och pedagogiskt, både i tal och i skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Försvarshögskolan eftersträvar jämställdhet och mångfald inom samtliga yrkesgrupper. Vi välkomnar sökande med olika etniska och kulturella bakgrunder. För oss är det självklart med ett inkluderande arbetsklimat och att våra medarbetare kan kombinera arbete med ett aktivt föräldraskap.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansökan görs via denna annons på vår karriärsida och ska innehålla ett personligt brev samt CV Märk Din ansökan dnr HF/HR 86/2018. 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av

Ulrika Sjöström, chef administrativa avdelningen MVI, 0733-612311

Nike Gårdinger, HR-specialist, 08-55342674

Fackliga företrädare är Ronnie Hjorth (SACO), Anders Oltorp (OFR/O) och Christian Friman (OFR/S), telefon växel 08-553 425 00.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Antal lediga befattningar: 1
Land: Sverige
Referensnummer: 86/2018

Välkommen med din ansökan via "Ansök nu"

Verksamhetskoordinator till Militärvetenskapliga Institutionen

Ansök nu

Dela detta jobb