ekonomijobb.se

Logo

Verksamhetskontroller

Ort
Utgår

2019-10-13

Ansök nu

Verksamhetskontroller

Länsstyrelsen ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi är en kunskapsorganisation, totalt ca 200 anställda, och en myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. Den ska genomsyra allt vi gör på alla nivåer och vara ett stöd i vårt dagliga arbete. Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat arbetet för att bli HBTQ-certifierad.

Befattningen kommer att vara placerad vid enheten verksamhetsstöd som består av centraldiarium, ekonomi, personal och internservice. Enheten har ca 30 medarbetare. 

Arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som vill arbeta med verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling. Bredden i vår verksamhet och våra uppdrag ger en spännande och utvecklande miljö. Arbetet innebär ett nära samarbete med länsledning, chefer och ekonomichef men även många kontakter med övriga delar av organisationen. Du kommer att ansvara för myndighetens processer för verksamhetsplanering, uppföljning och Länsstyrelsens årsredovisning till regeringen. Ditt uppdrag blir också att införa planeringsmodulen i det länsstyrelse-gemensamma systemstödet för ledningsinformation (LiSA). Vidare kommer du att samordna och förbättra våra processer för att bibehålla en god intern styrning och kontroll. Att samordna och utveckla vårt systematiska miljöledningsarbete kommer också att vara en del av dina arbetsuppgifter. Du kommer även att delta i det nationella controllernätverket för landets 21 länsstyrelser. 

Godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll är en förutsättning för att tjäntsen ska övergå till tillsvidareanställning. Säkerhetsprövningen genomförs av Länsstyrelsen när urvalsprocessen är klar. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning gärna med inriktning mot samhälls- eller statsvetenskap, ekonomi, verksamhetsstyrning eller annan utbildning vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet från strategiskt och processinriktat arbete med verksamhetsplanering, uppföljning och verksamhetsutveckling. Du har kunskap om och praktisk erfarenhet av att arbeta med styrmodeller, analysverktyg och uppföljningssystem. Du har även erfarenhet av digitala arbetssätt vilket inkluderar mycket god datorvana. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med ekonomiska frågor, miljöledningssystem och att arbeta inom statlig verksamhet.

Som person är du resultat- och utvecklingsinriktad, ser helheter och har en stark egen drivkraft. Uppgifterna kommer att kräva att du kan arbeta självständigt, är strukturerad och har en analytisk förmåga. Du är lyhörd och bra på att skapa förtroendefulla samarbeten och har en god pedagogisk förmåga, både i tal och skrift. Du kommunicerar vårdat, enkelt och begripligt på svenska. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, det kan bli aktuellt med provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Diarienummer: 6280-2019
Senaste ansökningsdag: 2019-10-13

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. 

Information
Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Dela detta jobb

Logo
Verksamhetskontroller

Länsstyrelsen Gävleborg