ekonomijobb.se

Verksamhetsekonom till Lantmännen Maskin

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2020-07-29

Ansök nu

Verksamhetsekonom till Lantmännen Maskin

Nu har du möjlighet att bli en del av Lantmännen Maskins ekonomiavdelning i Malmö. För tjänsten som verksamhetsekonom söker vi en person som är analytisk lagd med god kommunikation-och samarbetsförmåga. Tjänsten erbjuder stort ansvar och möjlighet att utvecklas, på en avdelning där Lantmännens värdeord öppenhet, helhetssyn och handlingskraft står i fokus.

Om tjänsten

Academic Work söker för Lantmännens räkning en verksamhetsekonom till ekonomiavdelningen. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos Lantmännen. Uppdraget är ett föräldravikariat och löper initialt under 12 månader.

I rollen som verksamhetsekonom hos Lantmännen Maskin kommer du att arbeta nära organisationen i syfte att ansvara för arbetet med projektredovisning för deras lantbruksmaskiner. Du kommer att, tillsammans med dina kollegor på ekonomiavdelningen, ha daglig kontakt med anläggningar runt om i landet vilket ställer krav på din kommunikationsförmåga, såväl i tal som i skrift. Du kommer att rapportera till företagets Accounting & Reporting Manager.

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Lantmännen ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara projektredovisning kopplat till deras lantbruksmaskiner. Du kommer att arbeta med analys, redovisning och rapportering. Du kommer även att supportera i arbetet kring den löpande bokföringen och vid bokslut. Lantmännen arbetar idag i M3 som i närtid kommer att genomgå en uppdatering, du behöver därför trivas i en föränderlig miljö med ett proaktivt förhållningssätt.

Vi söker dig som

 • Har högskole-/universitetsutbildning inom ekonomi med minst 2 års erfarenhet av liknande arbete
 • Har goda kunskaper inom projektredovisning
 • Tycker om att analysera och förbättra dina dagliga processer
 • Har förmåga att kommunicera ekonomi på ett lättförståeligt sätt
 • Du har mycket goda kunskaper i svenska språket då kommunikation internt och med kunder, samt all dokumentationen sker på svenska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av affärssystemet M3/Movex och varit delaktig i tidigare arbete kring systemuppgraderingar samt har erfarenhet inom maskinbranschen.

Som person är du:

 • Analytisk
 • Nyfiken
 • Noggrann
 • Har god kommunikation- och samarbetsförmåga

Övrig information

 • Start: Mitten av augusti

 • Omfattning: Heltid, 12 månader

 • Placering: Malmö

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Lantmännens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi ger dig möjlighet att utvecklas i en tjänst med stort ansvar. Du blir en viktig del i vår affär och vi kan erbjuda dig ett varierande arbete med möjlighet att påverka. Vi ser också mångfald som en viktig fråga och vill att alla ska känna sig inkluderade. Let's reimagine your career!

Dela detta jobb

Verksamhetsekonom till Lantmännen Maskin

Academic Work