ekonomijobb.se

Programkontoret

Har du erfarenhet av att arbeta med verksamhetsplanering och uppföljning? Drivs du av att få bidra i utvecklingsarbetet? Nu har du chansen att få arbeta med detta i en stor och spännande organisation samtidigt som du tillsammans med engagerade kollegor får bidra till ett hållbart Uppsala kommun. Vi ser fram emot din ansökan till tjänsten som verksamhetscontroller!

Uppsala är Sveriges fjärde största kommun och har en mycket stark tillväxt där nya jobb skapas, bostäder och idrottsarenor planeras och byggs och nya företag etableras. Det innebär att vi har höga ambitioner gällande stadsutvecklingen! Vi söker nu två nya medarbetare till programkontorets förvaltningsövergripande arbete inom området verksamhetsstyrning, en tillsvidaretjänst och ett vikariat på ungefär ett år.

Enheten programkontoret ligger under avdelningen strategisk planering och är en del av stadsbyggnadsförvaltningen i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar och omkring 500 medarbetare arbetar här. Programkontorets uppgift är att skapa förutsättningar, samordna och säkerställa ett gemensamt arbetssätt genom ett samordnat ledningssystem för hela förvaltningen. Programkontoret processleder också vissa delar i ledningssystemet, främst inom områdena projekt- och portföljstyrning samt verksamhetsstyrning. På enheten arbetar sex personer fördelat på tre huvudfokusområden: ledningssystem, projekt- och portföljstyrning samt verksamhetsstyrning.

Ditt uppdrag
Stadsbyggnadsförvaltningen arbetar för fem nämnder och uppdraget som verksamhetscontroller består av att, tillsammans i team med kollegor samt i samverkan med kommunledningskontoret, säkra en välfungerande planerings- och uppföljningsprocess på såväl politisk- som på tjänstemannanivå. I planeringen ingår att stötta verksamheterna i omvärlds- och riskanalys, ta fram den övergripande analysen samt genom samverkan med chefer och medarbetare inom förvaltningen vara med i framtagandet av verksamhetsplaner och internkontrollplaner. I uppföljningsprocessen ingår stöd vid tertialuppföljningar, årsredovisningar samt vid uppföljning av internkontrollplaner. Förutom att aktivt driva och delta i den årliga planerings- och uppföljningsprocessen kommer du självständigt att leda och delta i utvecklingsprojekt och i det digitaliseringsarbete som pågår i förvaltningen. Utöver detta kan andra arbetsuppgifter förekomma utifrån de behov som finns inom avdelningen och enheten.

Stadsbyggnadsförvaltningen är aktiv i att driva både stora och små förändringar med omfattande effekter i den kommunala verksamheten. I rollen som verksamhetscontroller vävs därför strategi, taktik och operativa behov ihop för att åstadkomma så stor verksamhetsnytta som möjligt för förvaltningen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en högskoleutbildning, gärna en högskoleexamen inom samhällsbyggnadsområdet, alternativt att du har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. För rollen krävs det att du har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsplanering och uppföljning. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation samt att du har erfarenhet från samhällsbyggnadsområdet och är van att arbeta med omvärldsanalys. Det är dessutom meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsledningssystem, intern kontroll samt digitalisering. Du är en van användare av Officepaketet och har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Om du har kunskaper i Hypergene och Public360 så är det meriterande för tjänsten.

Som person är du flexibel och har förmåga till helhetssyn där du kan se olika frågor i ett större perspektiv. Du har också en god ledarskapsförmåga och tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är dessutom kommunikativ och pedagogisk vilket leder till att du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera för att nå fram till mottagaren.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen så är du välkommen att kontakta:
Martin Larsson, enhetschef, 018-727 32 89
Sandra Sjöblom, HR-specialist, 018-727 67 03

Fackliga företrädare:
Saco, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur samt idrott och fritid. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Verksamhetscontroller till programkontoret

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-27

Ansök nu

Dela detta jobb