ekonomijobb.se

Verksamhetscontroller

Ort
Kategorier
Utgår

2021-03-04

Ansök nu

Verksamhetscontroller

Har du intresse för frågor kring verksamhetsstyrning, utveckling, planering och uppföljning? Vi söker nu en driven och utvecklingsinriktad verksamhetscontroller som vill vara en viktig del i Säkerhetspolisens utvecklingsarbete för att nå uppsatta verksamhetsmål.

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. 

Ditt uppdrag

Som verksamhetscontroller sitter du centralt placerad och arbetar med verksamhetsstyrning, planering och uppföljning av Säkerhetspolisens verksamhet. Du utvecklar och bidrar med beslutsunderlag och rapporter för olika nivåer för att leda och styra verksamheten. I rollen bidrar du aktivt till att utveckla och driva styrningsprocesser och medverkar till ett nära samarbete mellan avdelningarnas stabsenheter, generaldirektörens stab och ekonomienheten.

Din kompetens

Till den här rollen söker vi dig som har akademisk examen inom relevant område. Du har god kunskap om och minst två års erfarenhet av arbete med verksamhetsstyrning, planering och uppföljning inom en större organisation. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från samordnande central funktion på myndighet eller annan organisation/företag. Vi värdesätter erfarenhet av uppföljning och utveckling av uppföljningsdata, så som indikatorer och mätetal liksom erfarenhet av förändringsarbete och styrningsprocesser. Har du utbildning inom ekonomi, statsvetenskap, statistik eller liknande är även det positivt för tjänsten.

Dina egenskaper

För att trivas i rollen bör du ha ett starkt eget driv, vara självständig men även uppskatta att arbeta i team. Som person har du utvecklingsfokus, är förändringsbenägen och lösningsorienterad. Du har förmåga att prioritera och strukturera, även under hög arbetsbelastning. Vidare bör du ha förmåga att förklara komplexa sammanhang samt se helheten.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. 

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 76 98. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning. 

Ansökan sker via ansökningsknappen. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-04

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-1071. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen. 

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 

Dela detta jobb

Verksamhetscontroller

Säkerhetspolisen