ekonomijobb.se

Logo

Värmdö kommun söker controller till utbildningskontoret

Företag Jurek Bemanning
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Värmdö kommun söker controller till utbildningskontoret

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Vill du arbeta med ekonomi- och verksamhetsstyrning i en av Sveriges vackraste och snabbast växande kommuner? Då hälsar vi dig välkommen till händelsernas centrum!

Nu söker vi en driven och engagerad controller med ett stort intresse för och helst med erfarenhet från utbildningsområdet, där vi erbjuder dig en roll som innebär att stödja kontorschef och avdelningschefer inom utbildningskontoret med ekonomisk planering, uppföljning och analys på aggregerad nivå. Du ingår kontorets ledningsgrupp och ett stort ansvar ligger på omvärldsbevakning av lagstiftning och statliga beslut som påverkar skolfrågor och verksamheternas ekonomi. I rollen ingår också att svara för prognoser och uppföljning av behovs-/volym utveckling från befolkningsprognoser samt att beräkna och utveckla pengsystem inom området. I rollen som controller engageras du också i utredningar, övergripande projekt och utvecklingsarbete med bäring på ekonomi inom verksamheterna.

Som controller i Värmdö kommun kommer du in i ett spännande skede där vi med en ny organisation skapar förutsättningar för att möta de utmaningar som tillväxtkommunen Värmdö står inför. Du kommer att ingå i en grupp av controllers under ledning av controllerchefen där ni tillsammans med kommunens chefer och ekonomer skapar förutsättningar för att uppfylla kommunens mål.

Utöver kärnuppgifterna ingår det i rollen att arbeta med verksamhetsövergripande projekt och bedriva utvecklingsarbete tillsammans med dina kollegor på controllerenheten och övriga i organisationen. Exempel på sådana projekt är att utveckla arbetsrutiner och processer, användarvänliga verktyg och IT-system samt relevanta nyckeltal och verksamhetsanalyser.

Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning på högskolenivå och en bred kompetens inom ekonomiområdet. Du har erfarenhet som controller och har ett stort intresse för utbildningsfrågor och helst tidigare erfarenhet av utbildningssektorn. För att passa in i enheten och rollen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är van att formulera och presentera resultat och siffror på ett pedagogiskt vis och är bra på att samarbeta med många kontaktytor i en organisation. Det är viktigt att du är självgående, proaktiv och kan ta initiativ till förändringar. Erfarenhet av system som Stratsys och Qlikview samt mycket goda kunskaper i Excel är meriterande.

I Värmdö kommun har vi snabbt förflyttat oss från ett industrisamhälle till en expansiv kommun med fortsatt tillväxt i både stads- och landsortsmiljö. Nu bygger vi unika bostäder i kulturhistoriska fabrikslokaler och skapar nya mötesplatser för framtidens medborgare. Samtidigt förvaltar vi det kulturhistoriska arvet från Sveriges främsta keramiker och designer.

Ekonomiavdelningen har ett ansvarsområde som spänner över hela det ekonomiska spektret, såsom ekonomisk planering, redovisning, uppföljning, analys och ekonomistyrning. Avdelningen ansvarar för ekonomisystem och ekonomiadministration, samt är kommunens specialistfunktion för inköp och upphandling.

Vi erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Sista ansökningsdagen är den 2019–05-26. Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar intresseanmälningar löpande och kommer efter sista anmälningsdag presentera utvalda kandidater till Värmdö kommun.

Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Maria von Sterneck via mail: maria.vonsterneck@jurek.se eller på 073 70 771 70.

Dela detta jobb

Logo
Värmdö kommun söker controller till utbildningskontoret

Jurek Bemanning