ekonomijobb.se

Utvecklingsorienterad Redovisningsansvarig till RFSU AB

Ansök nu

Utvecklingsorienterad Redovisningsansvarig till RFSU AB

Vill du arbeta i ett kommersiellt bolag med en stark värdegrund och som verkar för en god sak? Ser du dig arbeta i en verksamhet som genomsyras av framåtanda, affärsmässighet och en härlig energi? Vill du dessutom vara med och utveckla processerna kopplade till ekonomi och redovisning inom en verksamhet? Då kan denna roll som Redovisningsansvarig hos RFSU AB vara av intresse för dig!

Detta söker vi
RFSU söker nu en Redovisningsansvarig som dels kommer att arbeta operativt med redovisningen inom verksamheten, dels kommer att delta i utvecklingen av processer och analys inom ekonomiområdet. Du kommer i rollen att ha mycket kontakt med kollega som ansvarar för kund- och leverantörsreskontran, samt också ett nära samarbete med att ta fram analysunderlag till verksamheten. Du har även ett tätt samarbete med CFO gällande att gemensamt se över och optimera flödena inom Finance. Under kommande år kommer verksamheten även att arbeta med att förbereda för och implementera ett nytt affärssystem, i det arbetet kommer du att vara en nyckelresurs för att framtidssäkra ekonomiområdet.

Tjänsten är placerad på bolagets kontor i Kista.

Dina arbetsuppgifter
Dina uppgifter kommer huvudsakligen att innebära:

  • Ansvar för månads- och årsbokslut samt årsredovisning

  • Löpande redovisning

  • Hantering av skattedeklarationer samt momsredovisning

  • Intern rapportering

  • Resultat- och lönsamhetsuppföljning samt medverka i prognos- och budgetarbete

  • Ta fram relevant presentationsmaterial

  • Kontakt med myndigheter och revisorer

  • Tillsammans med CFO utveckla processer och rutiner kopplade till ekonomiområdet

  • Ansvara för konsolideringen av koncernens norska och finska bolag (outsourcad redovisning för Norge och Finland)

  • Stötta verksamheten i redovisnings- och rapporteringsfrågor

Din profil
Du har med fördel en akademisk utbildning inom ekonomi. Därutöver har du gedigen erfarenhet inom redovisningens hela flöde, exempelvis från en liknande roll eller som revisor i kombination med något efterföljande år inom en ekonomiavdelning.

Då du kommer att arbeta aktivt med förbättrings- och effektiviseringsarbete, till stor del kopplat till digitalisering, så ser vi att du med fördel har varit delaktig vid exempelvis systembyte eller bidragit till utveckling av ett företags affärssystem i någon form. Du kan alternativt ha ett generellt systemintresse och ha varit delaktig i förändringsarbete på annat sätt.

Du som person
Vi söker dig som trivs med att få vara delaktig i förändringsarbete och som vill bidra till verksamhetens utveckling. Som person ser vi att du är handlingskraftig och har en genuin nyfikenhet, vilken visar sig i din vilja att komma med förslag och lösningar till förbättringar. Du inspirerar och utmanar verksamheten på ett ödmjukt sätt. Du är tydlig och kommunikativ och trivs med att stötta verksamheten i olika ekonomirelaterade frågor.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar RFSU med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 alt Caroline Björk, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

RFSU AB omsätter drygt 230 miljoner SEK, har god tillväxt och lönsamhet samt befinner sig i en tillväxtfas. RFSU AB har försäljning i hela Norden samt egen expansiv e-handel i Sverige och Norge.

RFSU ABs främsta försäljningskanaler är dagligvaruhandeln, apotek och e-handel. Bolaget säljer produkter inom kategorierna kropp & hälsa samt sex & samlevnad. I produktportföljen finns starka nordiska varumärken som bl a RFSU och Carmex men även lokalt starka varumärken som finska Sultan. RFSU AB har även egen produktion, lager samt hantering av egen e-handel i Hälsingland.

RFSU AB ägs av förbundet RFSU och bedriver 100% kommersiell verksamhet. Överskottet av försäljningen ger förutsättningar för förbundet RFSU (Riksförbundet för sexuell upplysning) att bedriva information och upplysning inom sex- och samlevnadsområdet.

RFSU är på en förändringsresa för att kunna växa affären och bli ännu effektivare, snabbare, smartare och mer lönsamma.

Läs mer om företaget på https://www.rfsu.se/

Dela detta jobb

Utvecklingsorienterad Redovisningsansvarig till RFSU AB

Prodiem