ekonomijobb.se

Utvecklingsorienterad controller till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-25

Ansök nu

Utvecklingsorienterad controller till VA SYD

Söker du ett utmanande och spännande arbete och vill vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhället? Vill du samarbeta med engagerade kollegor och tillsammans skapa nya möjligheter? Då kan du vara den controller vi söker till Avfallsavdelningen på VA SYD! 

Din kommande roll 

VA SYD ansvarar för insamlingen av hushållsavfall i Malmö stad och Burlövs kommun. Avfallsavdelningen arbetar ständigt med att förbättra och vidareutveckla uppföljning och styrning av verksamheten mot miljösmarta lösningar och ökad kostnadsmedvetenhet.

I rollen som controller är dina arbetsuppgifter att hantera ekonomisk planering, styrning och uppföljning för hela avfallsverksamheten som omsätter 240 miljoner kr per år. Du ansvar för statistik mot såväl kunder, leverantörer som branschorganisation. Du har ett nära samarbete inom avdelningen, främst med kollegor ansvariga för strategiskt inköp och IT/systemförvaltning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden är:

 • Upprätta budget, taxa och prognoser
 • Skapa, implementera och följa upp nyckeltal
 • Utbilda och stödja övrig personal inom ekonomi och styrning
 • Utforma statistik som främjar positiv beteendeförändring
 • Medverka vid utformning och uppföljning av entreprenadkontrakt
 • Sammanställa och analysera branschstatistik
 • Göra analyser, kalkyler och beslutsunderlag
 • Lägga upp och underhålla produkter, priser mm i debiterings-och produktionssystem
 • Hantera ekonomisk planering och uppföljning av utvecklingsprojekt 

Vi erbjuder

På VA SYD arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda. Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag.  Genom regelbunden uppföljning av mål och prestation tar vi vara på vår kompetens och vårt engagemang för miljön och framtiden. Denna tjänst är placerad på VA SYDs huvudkontor nära Malmö centralstation.

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhet med tydlig miljöidentitet och som står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Som person är du utvecklingsorienterad, analytisk och strukturerad samt trivs med stort eget ansvar i en verksamhet som ständigt utvecklas. Tjänsten innebär flera både interna och externa kontakter, vilket innebär att du behöver vara lyhörd, kommunikativ och stäva efter samarbete som leder till bästa möjliga resultat.

Dina erfarenheter

Du har högskoleutbildning inom ekonomi samt minst ett par års erfarenhet och kunskap inom ovan nämnda ansvarsområden. Det är särskilt viktigt att du har förmåga att förstå helheten, är analytisk samt har ett affärsmässigt förhållningssätt och intresse för att förstå och utveckla verksamheten. Tidigare erfarenhet av kvalitetsledning och QlikView är meriterande. 

Kontakt
Rekryteringsansvarig, Chefspoolen, Sofie von Homeyer 0709-24 87 98
Enhetschef VA SYD, Lars-Fredrik Alingfeldt 040-635 04 31 (frågor om tjänsten)

Ansökan
Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan! I den här rekryteringen samarbetar VA SYD med rekryteringsföretaget Chefspoolen. Ansök via denna länk senast 25 oktober http://chefspoolen.se/lediga-tjanster/?aguid=726A985A4B334EA29E0261D57B5C42F8

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Dela detta jobb

Utvecklingsorienterad controller till VA SYD

VA SYD