ekonomijobb.se

Utredningssekreterare till Överförmyndarenheten

Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-21

Ansök nu

Utredningssekreterare till Överförmyndarenheten

Om arbetsplatsen

Överförmyndarenheten arbetar på uppdrag av Överförmyndarnämnden och är en del av Verksamhetsstöd och service. Enheten utövar tillsyn över hur ställföreträdare (föräldrar, särskilt förordnade förmyndare och vårdnadshavare, gode män och förvaltare) sköter sina uppdrag. I tillsynen ingår att granska hur ställföreträdarna sköter sina huvudmäns/myndlingars ekonomi och bevakar deras rättigheter och skyldigheter.

Verksamheten är lagreglerad och innebär myndighetsutövning, främst utifrån bestämmelser i Föräldrabalken. Utöver tillsyn ingår att informera om verksamheten samt rekrytera och utbilda ställföreträdare. I uppdraget ingår också att fatta beslut om arvode som ställföreträdare har rätt till.

Arbetsbeskrivning

Till Överförmyndarenheten söker vi en utredningssekreterare för arbete med alla typer av ärenden inom Överförmyndarnämndens ansvarsområde, men med fokus på tillsyn av gode män/förvaltare och förmyndare. Dessutom ingår rekrytering av gode män samt information och viss utbildning av ställföreträdare. Uppdraget innebär också att fatta beslut i ärenden efter delegation från Överförmyndarnämnden.

Huvudsakligen innebär det ärenden enligt:

  • Föräldrabalken

  • Förmyndarskapsförordningen

  • Ärvdabalken

  • Äktenskapsbalken

  • Lag (2005:429) om god man för ensamkommande barn övriga till området hörande allmänna författningar och förordningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juridisk, ekonomisk eller beteendevetenskaplig högskoleutbildning, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig för tjänsten. Vi söker dig som är redo att fatta beslut och göra självständiga bedömningar. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, då arbetet innebär att ta till sig komplicerade texter och kunna omformulera och göra det förståeligt i relation till andra. Vi ser gärna att du kan fler språk än svenska och engelska. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning eller handläggning.

Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och tar ansvar för dina uppgifter. Vidare vill vi att du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du förstår numeriska underlag samt komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna. Vi vill att du har förmåga att kommunicera på ett tydligt och begripligt sätt. Du ska ha intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. 2022-08-31

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7872

Dela detta jobb

Utredningssekreterare till Överförmyndarenheten

Linköpings kommun