ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Upphandlare till stab Ekonomi och Styrning

Ort
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Upphandlare till stab Ekonomi och Styrning

Om arbetsplatsen

Dessa tjänster hittar du i staben Ekonomi och Styrning på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. En stab som består av 38 härliga medarbetare där fyra upphandlare har i uppdrag att utveckla, styra och samordna upphandling samt ansvarar för behovs- och marknadsanalys och avropsförfrågningar. Som del av detta team får du vara med övriga förvaltningen i dess arbete med att utveckla Linköpings kommun. 

 

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare på Miljö-och samhällsbyggnadsförvaltningen drivs du av att göra en god affär där verksamheten får kvalitet till rätt pris samtidigt som du ser till att affären bidrar till en social och ekologisk hållbar utveckling. För att uppnå detta samverkar du med kravställare och olika expertfunktioner företrädesvis från kommunens förvaltningar. Du har en styrande, konsultativ och stödjande roll gentemot verksamheterna. Arbetet kräver taktiskt och strategiskt tankesätt samt en hög grad av affärsmässighet i kombination med fokus på det juridiska perspektivet. I arbetet ingår att delta i planering och paketering av upphandlingsuppdrag och besluta om upphandlingsförfaranden. Det ingår även att ge råd och stöd i upphandlingstekniska och entreprenadjuridiska frågor, aktivt delta i förbättringsarbetet gällande upphandlingsprocesser samt upprätta kontrakt till berörda verksamheter.

I uppdraget ingår även att:

  • upphandla ramavtal

  • förhandla med leverantörer

  • bevaka ny lagstiftning

  • ta fram upphandlingsstrategier

  • göra uppföljningar av offerter

  • delta i leverantörsmöten

 

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning eller YH-utbildning med relevant inriktning, alternativt motsvarande kunskap förvärvade genom yrkeserfarenhet inom Offentlig Upphandling (LOU). Vi ser vidare att erfarenhet av att lämna anbud i upphandlingar är meriterande. Har du dessutom erfarenhet av entreprenad är det meriterande. Du har god förmåga att uttala dig på svenska i tal och skrift då du kommer formulera tydliga krav mot anbudsgivare. Kunskap om Office-paketet (Word och Excel) är ett krav och har du kunskap om e-upphandlingsverktyg är det meriterande. Vidare är kunskap om avtalsrätt tillsammans med god kunskap inom det juridiska språket meriterande.

Som upphandlare är du trygg och stabil och har mod att agera efter din övertygelse. Du har god förståelse för hur människor tar till sig budskap och anpassar med tydlighet information till mottagaren. Du har lätt för att skapa kontakter och är social och utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang. Strukturerad, planerad och organiserad är egenskaper som beskriver dig som person och du arbetar utifrån ett serviceinrikat synsätt. Du är väl insatt i upphandlingsarbete, där din förståelse för de fackmässiga termerna i arbetet är särskilt bra och du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap.

 

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: 1 visstidsanställning och 1 tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 9726

 

Dela detta jobb

Upphandlare till stab Ekonomi och Styrning

Linköpings kommun