ekonomijobb.se

Upphandlare inom entreprenad till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Kategorier
Utgår

2019-07-14

Ansök nu

Upphandlare inom entreprenad till VA SYD

VA SYD driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget genom att rena, kvalitetssäkra och leverera dricksvatten och ta hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. Vår verksamhet omsätter en miljard kronor per år.

På VA SYD arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. 2018 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda. För att klara vårt uppdrag även i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta inom ett av de viktigaste områdena inom infrastruktur? Vår ambition är att utveckla den goda offentliga affären, med fokus på hållbara och effektiva upphandlingar. Nu söker vi en engagerad upphandlare inom entreprenad till vår nya Upphandlingsenhet.

Arbetsuppgifterna är varierande inom upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling (LOU/ LUF), vilket innebär allt från att skriva förfrågningsunderlag/AF, granska upphandlingsdokument, utvärdera till att medverka i olika utredningsuppdrag. Du kommer även medverka på start- och byggmöten som representant för upphandling och ekonomi. Verksamheten hos oss bedrivs ofta i projektform där du kommer att arbeta tillsammans med kollegor med andra expertkompetenser.

Rollen innebär att du har ett brett kontaktnät såväl internt som externt och tillsammans fungerar Upphandlingsenheten som rådgivare för verksamheterna och kollegor i upphandlingsfrågor för hela förbundet. Din sociala kompetens och affärsmässighet väger därför tungt.

I september 2018 bildades Upphandlingsenheten på VA SYD och vårt uppdrag är att centralisera upphandlingsarbetet inom hela organisationen. I dagsläget är vi fem medarbetare och 2020 är målet att vara sju. Upphandlingsenheten är placerad under Ekonomiavdelningen som har ca 20 medarbetare.

VA SYD erbjuder bland annat flextid, kompetensutveckling, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi arbetar i nyrenoverade lokaler nära Malmö centralstation.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är självständig, engagerad och utåtriktad och har som mål att göra goda, sunda affärer åt VA SYD vilket sker genom upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling (LOU/ LUF).

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du ha dokumenterade kunskaper i LOU/LUF samt gärna även ha erfarenhet av AB 04 och ABT 06. Tidigare erfarenhet från arbete med offentlig upphandling är ett krav. Du trivs med att arbeta strukturerat, ha flera bollar i luften samtidigt, sammanställa resultat och analysera. En positiv attityd, god argumentationsteknik och samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten, liksom att kunna uttrycka sig tydligt på svenska i tal och skrift. Goda kunskaper i entreprenadjuridik är meriterande.

Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet av olika elektroniska upphandlingssystem, avtalsdatabaser, inköpsanalyssystem etc.

För att kunna bidra till att våra upphandlingar ger optimal affärsnytta ser vi gärna att du som söker är kvalitets- och målmedveten. Du ska vara lyhörd och ha förmåga att själv planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Som person är du noggrann, självständig, utåtriktad och värnar om goda relationer inom arbetet.

Vi söker dig som vill arbeta i enlighet med VA SYDs kärnvärden: miljö, engagemang, kvalitet och lyhördhet.

Vi hoppas du vill bli en av oss och vara med och utveckla upphandling inom VA SYD.

Urvalet sker löpande så välkommen in med din ansökan!

ÖVRIGT
VA SYD befinner sig i en expansiv fas, eftersom befolkningen i sydvästra Skåne växer och våra samhällen förtätas och byggs ut. Viktiga samhällsfunktioner som vattenförsörjning, avloppshantering och avfallsinsamling är självklara förutsättningar för ett hållbart samhälle. Förutom befolkningstillväxten bidrar bland annat även klimatförändringar och nya lagkrav till att dessa samhällsfunktioner står inför stora utmaningar. Därför har VA SYD ambitiösa strategiska mål från 2019:

- Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
- Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
- Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
- Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
- Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
- Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv.
Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

http://www.vasyd.se

Dela detta jobb

Upphandlare inom entreprenad till VA SYD

VA SYD