ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Trainees till Handelsbanken Capital Markets

Ort
Kategorier
Utgår

2023-02-17

Ansök nu

Trainees till Handelsbanken Capital Markets

Nu har du som är, eller snart blir färdigutbildad ekonom eller civilingenjör chansen att starta din resa inom Handelsbanken Capital Markets.

Hösten 2023 kommer vi att anta 6 trainees till vår verksamhet i Stockholm. Här får du som är intresserad av att arbeta inom vår investmentbank möjlighet att växa in i och utvecklas inom roller som analytiker, handlare eller som sales. 

Som trainee i vårt nystartade traineeprogram får du här en fantastisk möjlighet att under ett års tid få insikter om hela vår verksamhet och redan från start har du en tjänst som väntar på dig i slutet av traineeåret. 

Inom Handelsbanken Markets arbetar du i hjärtat av den svenska finansiella sektorn – analys, handel och försäljning av aktier, valutor och obligationer. Här besitter vi djup specialistkompetens och vill nu hitta och skola in framtidens specialister till en dynamisk och spännande arbetsplats. Vi är måna om att hitta de bästa kandidaterna till ett traineeprogram där din personliga utveckling står i fokus. Hos oss får du arbeta i ett team av specialister där såväl samarbete som självständigt arbete präglar vårt arbetssätt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Varje roll är skräddarsydd för dig och den tjänst som du efter avslutat traineeprogram kommer att landa i. Programmets uppbyggnad består i att du under ett års tid kommer att rotera på tre olika avdelningar inklusive den avdelning som du sedan kommer att arbeta vidare inom. 

Under din tid som trainee kommer du att tilldelas en mentor som följer dig genom hela programmet samt en handledare för varje placering. Du kommer få delta i olika utbildningsinsatser och få möjlighet att bygga upp ditt nätverk i banken, i syfte att stötta dig i såväl din yrkesmässiga som personliga utveckling. 

Inför traineeprogrammet kommer du bl a att få ta en Swedsec-licens och under programmets gång kommer du få möjlighet att besöka en av våra utlandsenheter.
Under traineeperioden kommer du erhålla marknadsmässig lön. 

Beskrivning av rollerna

Analytiker – som trainee kommer du att stötta våra mer seniora analytiker. På sikt kommer du att bevaka och analysera bolag inom en viss sektor och även presentera dina analyser till investerare och börsmäklare. 
Handlare - som trainee kommer du att bidra till att ställa priser och handla produkter såsom t ex valuta, derivat och aktier, åt bankens alla kunder samt riskhantera våra positioner. Du kommer få djup kunskap om finansiella instrument och marknader och på sikt kommer du självständigt kunna prisställa och riskbedöma finansiella instrument.  
Sales – som trainee kommer du att stötta och bidra till vår professionella rådgivning och mäkleri gentemot investerare vad gäller antingen valuta, ränta, kredit eller aktieprodukter. På sikt kommer du arbeta med att driva försäljning, analys och rådgivning mot våra institutionella kunder, såsom bl a fondförvaltare och pensionsbolag. 

Din kompetens och bakgrund

Du som söker är utbildad ekonom eller civilingenjör och kan gärna ha ett par års arbetslivserfarenhet. Oavsett din bakgrund så har du givetvis ett stort intresse för finansiella marknader. 

  • Som ekonom har du minst en kandidatexamen
  • Som civilingenjör har du finansiell inriktning eller så har du läst industriell ekonomi. Vi ser också att du har minst baskunskaper inom programmering
  • Du behöver kunna tala och skriva svenska och engelska flytande.

Som person ser vi att du är analytisk och strukturerad och för att trivas hos oss behöver du både kunna arbeta självständigt och i team tillsammans med andra. Du har en hjälpsam och inkluderande inställning till din omgivning, vilket väcker förtroende i samarbete med andra. Då arbetet stundtals har ett högt tempo där många beslut fattas krävs det att du kan hålla huvudet kallt även i pressade situationer.  

Då finansbranschen har en viktig roll i att möjliggöra investeringar och sparande i en mer hållbar utveckling, har du ett intresse för och gärna studier inom hållbarhet. 

Traineerollerna är placerade i Stockholm med start i augusti 2023. Om du har möjlighet ser vi gärna att du startar redan i mitten av juni med ett par månaders sommarjobb på en av våra avdelningar, då du också har möjlighet att ta din obligatoriska Swedsec-licens. 


Hur söker du till Traineeprogrammet?

Du söker tjänsten via vår samarbetspartner HOME of Recruitment, enkelt genom att svara på några frågor. Vi kan tyvärr inte ta emot din ansökan på mejl. 

Då vi eftersträvar en rekryteringsprocess fri från diskriminering och med mångfald och kandidatupplevelse i fokus, arbetar vi kompetensbaserat. Det innebär bland annat att vi inte tar emot CV eller personligt brev. Om du uppfyller kraven i annonsen kommer du tidigt i processen få göra arbetspsykologiska test och därefter genomförs kompetensbaserade intervjuer med de som går vidare, och i slutet tar vi referenser. Hela rekryteringsprocessen beräknas vara klar i mitten/slutet av februari.

Om du som sökande har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lotta Kantsjö på lotta.kantsjo@homeofr.seeller på telefon 072-194 88 13. 

För frågor om traineeprogrammet är du välkommen att kontakta Gunilla Berg på gunilla.berg@handelsbanken.se eller Christine Werbro på christine.werbro@handelsbanken.se

Sista ansökningsdag är 21 januari 2023.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Detta är Handelsbanken

Handelsbanken är en långsiktig och engagerad arbetsgivare. Vår starka värdegrund bygger på tilltro och respekt för individen och genomsyrar hela vår företagskultur. Hos oss får du ett stort eget ansvar och stora befogenheter att fatta egna beslut, samtidigt som vår verksamhet bygger på samarbete och att vi stöttar varandra. Våra skilda kompetenser och erfarenheter gör att vi alla kan bidra till vår verksamhet med olika perspektiv. Vi har en stark tro på våra medarbetare och uppmuntrar egna initiativ, förmågan att tänka tvärt om och att söka innovativa lösningar. När våra medarbetare utvecklas, utvecklas banken. 

 

 

Dela detta jobb

Trainees till Handelsbanken Capital Markets

Home of Recruitment AB