ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Teamlead Accounting till Emerson Rosemount Tank Radar AB

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-07-16

Ansök nu

Teamlead Accounting till Emerson Rosemount Tank Radar AB

Nu har du möjlighet att bli en viktig pusselbit i en global organisation med stora ambitioner. I rollen som Teamlead Accounting kommer du att ha ett helhetsansvar för Emerson Rosemount Tank Radar Ab’s redovisning och tillhörande processer. Rollen innefattar också ett arbetsledaransvar för gruppen som funktion.

Emerson är ett innovativt tekniskt företag som är världsledande inom högteknologiska radar- och systemlösningar som på ett konkret sätt gör världen säkrare och mer hållbar för människa och miljö. Världen över har Emerson 90 000 anställda och cirka 500 av dessa är placerade på kontoret 10 min från centrala Göteborg, i Mölnlycke. De sitter i nybyggda och helt för sin verksamhet anpassade lokaler. En byggnad som du vill uppleva. Hit tar du dig enkelt med goda kommunikationsmöjligheter, med såväl buss som bil.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Detta är en roll med stort eget ansvar där du får möjlighet att bidra såväl som påverka. Du förväntas driva ditt arbete självständigt och se till redovisningsfunktionen i sin helhet. Som Teamlead Accounting har du operativt ansvar för bolagets redovisningsfunktion bestående av en Financial Accountant och ni har också ett nära samarbete med den för koncernen centrala redovisningsfunktionen i Cluj, Rumänien.  

I arbetet ingår:

  • Ansvar för månads-, kvartals- och årsbokslut samt månadsrapportering i koncernrapporteringssystem och HFM
  • Upprättande av årsredovisning, momsrapportering och deklaration samt förbättra processbeskrivningar och i förekommande fall upprätta nya process- och rutinbeskrivningar på eget initiativ
  • Ansvar för samarbetet med de centrala redovisningsfunktionerna avseende outsourcade processer
  • Finansavdelningens kontaktperson avseende Jeeves samt redovisningsrelaterade frågor avseende lönesystem och reseräkningar
  • Självständigt ansvara för att internkontroll finns på plats och att organisationen följer rutiner och process med avseende på korrekt redovisning enligt gällande regelverk.
  • Ansvar för att upprätthålla företagets DOA (Ekonomiska attesträtter)
  • Kontakt med revisionsbyrå, skattemyndighet och andra intressenter
  • Ansvar för årliga översyn av transfer pricing dokumentation
  • Ansvar för den finska filialen
  • Ad hoc uppgifter inom för avdelningen relevanta frågor.

Ett betydande samarbete finns också med Director FP&A samt dennes funktion på plats i Mölnlycke. Övriga kontaktytor är bland annat affärsområdesrepresentanter, avdelningschefer, representanter från Rosemount Inc och Emerson samt externa revisorer. Teamlead Accounting rapporterar till Finance Director.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, samt har arbetat ett flertal år med kvalificerad redovisning och du är trygg i din kompetens. Du är självgående i att upprätta bokslut, årsredovisning och deklarationer. Vi tror också att du har erfarenhet av att arbeta i en internationell kontext och en vana av internationella regelverk såsom US GAAP och SOX. Du har goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Slutligen är du bekväm med affärssystem och har en god datavana, framför allt inom Excel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi tror att du har förmågan att ta egna initiativ, skapa struktur och sätta processer. Du är även resultatorienterad och förstår värdet av att arbeta i team för att bäst nå gemensamma mål. Vidare är du ansvarstagande och lösningsorienterad samt har ett prestigelöst sätt. Du motiveras av eget ansvar och utmanas av högt tempo.  Som person är du kommunikativ med ett proaktivt förhållningssätt.

 Har vi väckt ditt intresse?

I denna rekrytering samarbetar Emerson Rosemount Tank Radar AB med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Lindén, elin.linden@mpya.se, eller Elin Antonsson, elin.antonsson@mpya.se.

Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Teamlead Accounting till Emerson Rosemount Tank Radar AB

Mpya Finance AB