ekonomijobb.se

Systemcontroller till Ekonomiavdelningen på VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-27

Ansök nu

Systemcontroller till Ekonomiavdelningen på VA SYD

VA SYD bidrar till ett hållbart samhälle genom att leverera friskt dricksvatten, hantera dagvatten, rena avloppsvatten och ta hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi är knappt 400 medarbetare som arbetar med stort engagemang för en hållbar utveckling. Vår verksamhet omsätter en miljard kronor per år.

På VA SYD arbetar vi aktivt för vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. För att klara vårt uppdrag även i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Söker du ett jobb där du kan vara stolt över att du bidrar till att upprätthålla en av de viktigaste funktionerna i samhället? Vill du arbeta med engagerade kollegor och vara med och bidra till VA SYDs utveckling? Då ska du läsa vidare!

Som vår nästa systemcontroller erbjuds du ett omväxlande arbete med mycket eget ansvar. Du kommer att få ansvara för den utveckling, drift och förvaltning som vårt BI-system kräver, på såväl operativ som strategisk nivå. På så vis kommer du att ha en viktig roll inom både controlling och verksamhetsutveckling.

Detta innebär bland annat att du kommer att få:
• Driva utvecklings-, förbättrings- och förändringsarbete tillsammans med verksamheten
• Hålla dig uppdaterad om aktuella trender inom BI-området och säkerställa att relevanta nya verktyg och arbetssätt kommer oss tillgodo
• Ansvara för vårt gemensamma datalager inklusive dess utveckling och förvaltning
• Ha en stödjande och rådgivande roll gentemot våra övriga avdelningar, gäller uppföljning och styrning av deras verksamheter
• Vara delaktig i och/eller ansvarig för projekt kring beslutsstöd och verksamhetsuppföljning
• Driva forum och grupper tillsammans med andra intressenter vad gäller behov och utveckling av BI
• Ansvara för leverantörskontakterna inom BI-området
• Samarbeta med IT-enheten för att säkerställa att BI är representerat i alla systemstödsprojekt och aktiviteter

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor nära Malmö Central. Ekonomiavdelningen ansvarar för VA SYDs upphandling, prognostisering, budgetering, analysering och uppföljning samt bokslut och redovisning. Totalt är vi idag 18 målinriktade medarbetare som är måna om ett gott samarbete och en bra arbetsmiljö. För att uppmuntra en hälsosam livsstil ger vi dig även friskvårdsbidrag och chansen att utöva en friskvårdstimme i veckan under arbetstid. En annan förmån är möjligheten att själv få anpassa sina arbetstider inom flextidsramen.

Vid frågor kring rollen som systemcontroller är du välkommen att höra av dig till vår avdelningschef på Ekonomiavdelningen, Stefan Åkesson, via mejl stefan.akesson@vasyd.se eller telefon 040-635 02 47.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• Har en systemvetarutbildning från högskola eller universitet inom IT och analys (eller motsvarande)
• Har arbetserfarenhet av BI som verksamhetsstöd (och därmed en god förmåga att analysera behov, hantera utmaningar och förstå användare inom verksamheten)
• Tidigare har utvecklat och förvaltat databaser/datalager och laddningsflöden/ETL-processer i Microsofts miljöer
• Har goda kunskaper och arbetserfarenhet inom Microsoft SQL Server, Reporting Services, Analysis Services, Integration Services, Data Vault 2.0 och Stjärnmodellering/Dimensionsmodellering
• Kan uttrycka dig väl på svenska såväl som engelska i både tal och skrift
• Står bakom våra värdeord miljö, kvalitet, engagemang och lyhördhet

Utöver detta är det meriterande om du har arbetserfarenhet inom Report Server, Master Data Services och Power BI samt av relaterade aktiviteter, såsom budget, leverantörskontakter, planering och förändringsledning. Det bör även vara lätt för dig att skapa goda relationer med kollegor, allmänheten, myndigheter och andra aktörer. Vi ser gärna att du kan och vill ta ansvar för helheten i projekt samt fokusera på möjligheter. På så vis önskar vi att du är proaktiv, har förmågan att utmana dig själv och gärna samarbetar med andra för att uppnå våra mål. Det är även till din fördel om du är resultatorienterad och har en god förmåga att planera och driva nya initiativ. Engagemang och en god förmåga att både leda och coacha medarbetare i förändringsarbete är egenskaper som vi värderar högt.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
VA SYD befinner sig i en expansiv fas, eftersom befolkningen i sydvästra Skåne växer och våra samhällen förtätas och byggs ut. Viktiga samhällsfunktioner som vattenförsörjning, avloppshantering och avfallsinsamling är självklara förutsättningar för ett hållbart samhälle. Förutom befolkningstillväxten bidrar bland annat även klimatförändringar och nya lagkrav till att dessa samhällsfunktioner står inför stora utmaningar. Därför har VA SYD nya ambitiösa mål från 2019:

- Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
- Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
- Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
- Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
- Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
- Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv.
Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

http://www.vasyd.se

Dela detta jobb

Systemcontroller till Ekonomiavdelningen på VA SYD

VA SYD