ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Supply Chain Analyst

Företag ValueOne AB
Ort
Utgår

2022-05-31

Ansök nu

Supply Chain Analyst

ValueOne söker en Supply Chain Analyst med gedigen kunskap om information-/datahantering och analys rörande inköp, varuflöden, transport och lagerstyrning för ett sex månader långt konsultuppdrag hos vår kund inom Retail. Uppdraget är placerat i Stockholm och ska tillsättas snarast.    Om rollen

I rollen som Supply Chain Analyst ansvarar du för att bl.a. utveckla rapporter och analyser för varuflöde-, leverantör-, sortiment-, pris- & lönsamhetsutveckling.

Din huvudsakliga uppgift är att sammanställa och kvalitetssäkra information, analysera och följa upp resultat och KPI, ta fram olika typer av prognoser, bevaka, följa upp och analysera olika parametrar och ur olika perspektiv.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Inhämtning, sammanställning och analys av olika typer av transaktions- och kostnadspostunderlag.

  • Utföra analyser av inköp- (spend, leverantör, artikel, pris), varuflöde: transport (inkl. klimatavtryck), lager, hantering, försäljningskostnader och volymer.

  • Identifiera bakomliggande orsaker och faktorer som driver inköps- och logistikkostnader, ledtider och leveransservice både ur ett total och butiksperspektiv.

  • Kalkylera och beräkna potentiella effekter gällande inköp, varuflöde, centrala funktioner och butik gällande olika lösningsförslag.

  • Utveckla rapporter och uppföljning för att Supply Chain ska kunna följa varuflödets olika transaktioner, genomförsäljning, resultat och lönsamhet.

  • Stötta såväl Sortiments/inköps- som Logistikorganisationen med beslutsunderlag och analyser.

  • Kontinuerligt uppdatera olika typer av prognoser utifrån analyser på artikelnivå.

Du rapporterar till Chef Business Controlling.

Erfarenhet och kompetens

Till det här uppdraget söker vi dig som har minst tre års erfarenhet av att ha arbetat som Supply Chain Analytiker/ Business Controller och helst har en högskoleutbildning i ekonomi eller liknande.

Rollen kräver dessutom erfarenhet av inköp och logistik inom retail samt vana från att ha arbetat i en snabbrörlig mindre till medelstor organisation. Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Gedigen informationshanterings- och analyskunskap om inköp, varuflöden, transport, lagerstyrning (kapitalbindning) är ett måste för tjänsten. Likaså behöver du ha god förståelse för modernt varuflödes-/ logistikarbete inom detaljhandel och förmåga att sätta detta i ett större sammanhang.

Mycket god kunskap och kompetens i Excel/databashantering är ett krav.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi söker dig som är en driven problemlösare med ett analytiskt sinnelag, är affärsinriktad och van att utveckla strukturer. Du har lätt för att kommunicera med andra och har ett stort intresse för att driva och genomföra förbättringar.

Ansökan  

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99 alternativt 010 332 29 20.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ​Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

 

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

logga
Supply Chain Analyst

ValueOne AB