ekonomijobb.se

Studentmedarbetare med kunskaper inom statistik och analys till Svenskt Näringsliv

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-02-13

Ansök nu

Studentmedarbetare med kunskaper inom statistik och analys till Svenskt Näringsliv

Har du ett intresse för samhällsfrågor och trivs i en analytisk roll? Vi söker dig som vill kombinera dina studier med ett meriterande deltidsjobb, låter det som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Vi söker nu en studentmedarbetare till Svenskt Näringslivs avdelning för Opinionsanalys. Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. De arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar och arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten. De företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Svenskt Näringsliv är en tydligt värderingsdriven organisation med grundvärderingar som vikten av en väl fungerande marknadsekonomi samt fri företagsamhet som leder Sverige till ökat välstånd.

Detta är ett konsultuppdrag vilket betyder att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Svenskt Näringsliv. Start är i början av februari och uppdraget löper fram till augusti 2021 med chans till förlängning. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer att bestå av att underhålla och uppdatera databaser samt att genomföra statistiksammanställningar, analyser och presentationer. Vidare kommer du att utveckla och genomföra undersökningar som ligger till grund för Svenskt Näringslivs påverkansarbete.

Vi söker dig som

Du som söker är troligtvis i slutfasen av dina studier – närmare sista året än första. Du studerar troligen industriell ekonomi, nationalekonomi, statistik, till civilingenjör eller liknande. Du har erfarenhet av att genomföra enkätundersökningar och att bearbeta och sammanställa större datamängder. Du har mycket goda kunskaper och är van vid att jobba i Excel.

Du bör ha ett stort intresse för samhällsfrågor. Personliga egenskaper som värdesätts är analytiskt tänkande, kreativitet och förmåga att arbeta självständigt. Du måste ha lätt för att samarbeta och att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt på svenska och engelska.

Det är meriterande om du

  • Har goda kunskaper och erfarenhet av att jobba i SPSS

  • Har tidigare erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter

  • Har kunskaper inom programmering

Övrig information

  • Start: Början av februari

  • Omfattning: Deltid, ca 8 h/vecka

  • Placering: Östermalmstorg, Stockholm

  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Svenskt Näringslivs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Studentmedarbetare med kunskaper inom statistik och analys till Svenskt Näringsliv

Academic Work