ekonomijobb.se

-->

Strategisk Verksamhetsutvecklare inom Tema Hjärta, Kärl och Neuro på Karolinska Universitetssjukhuset

Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-24

Ansök nu

Strategisk Verksamhetsutvecklare inom Tema Hjärta, Kärl och Neuro på Karolinska Universitetssjukhuset

Vill du vara med och stödja hälso- och sjukvården in i framtiden? Är du dessutom en driven, självgående och ambitiös person som alltid vill utvecklas och leverera på topp? Då kan du vara den person vi söker som verksamhetsutvecklare på Tema Hjärta, Kärl och Neuro!

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle.

Tema Hjärta, Kärl och Neuro består av fem medicinska enheter, två omvårdnadsområden och administrativ organisation.  Temat tillhandahåller specialiserad och högspecialiserad vård för patienter med kardiovaskulära och neurologiska sjukdomar. Vår personal är specialiserad inom neurologi, neurokirurgi, kardiologi, kärlkirurgi och thoraxkirurgi samt omvårdnad inom dessa områden.

Om tjänsten

Vi söker nu en strategisk verksamhetsutvecklare till Tema Hjärta, Kärl och Neuro som kan stötta verksamheten i att utvecklas i form av att bland annat leda förbättringsprojekt på både strategisk och operativ nivå. Detta är ett spännande och utmanande arbete med mycket eget ansvar och där du kommer att ha en nyckelroll inom temat.  

Det ligger stort fokus på förbättringsinitiativ och utveckling av arbetssätt, där du förväntas att i många fall leda arbetet. Du kommer även ha en viktig roll i att kontinuerligt leda operativ planering i nära samarbete de medicinska enheterna och omvårdnadsområdena.  

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta:   

 • Arbeta med strategi- och implementeringsplaner
 • Ha en nyckelroll i operativa produktionsplaneringsarbetet
 • Projektledare samt projektledarstöd vid verksamhetsutvecklingsprojekt 
 • Kvantitativ och kvalitativ analys samt framtagande beslutsunderlag  
 • Proaktivt identifiera och förbättra utvecklingsområden i en dynamisk miljö
 • Facilitering av större och mindre möten, workshops och utbildning till chefer och medarbetare  

Som verksamhetsutvecklare inom Tema Hjärta, Kärl och Neuro arbetar du nära med, och rapporterar till den operativa chefen i temat som är del i temats ledningsgrupp.  

Vi söker

Som person är du lyhörd, beslutskraftig och har god förmåga att leda/coacha andra människor. Du har god prioriterings- och kommunikationsförmåga och känner dig bekväm med många kontaktytor och parallella arbetsuppgifter. Du är strukturerad, är en god organisatör och har helhetssyn. Du är diplomatisk och har en utpräglat god förmåga att hantera åsiktsskillnader och ser vikten av att skapa ett gott, öppet och konstruktivt klimat. Du har ett uttalat analytiskt angreppssätt och en förmåga att identifiera den strategiska dimensionen i frågeställningar. Du är pedagogisk och värdesätter att tydliggöra resonemang visuellt för att konkretisera olika ståndpunkter och nå en lösning. 

Kvalifikationer

Högskoleutbildning såsom civil-/högskoleingenjör, civilekonom eller annan relevant inriktning. Du har arbetat några år efter examen och har minst 2 års arbetserfarenhet som managementkonsult. 

Du behöver därtill ha erfarenhet av/behärska att:  

 • Erfarenhet från analytiskt och konsultativt arbete inom en strategikonsultverksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta med strategiutveckling och förändringsledning
 • Erfarenhet av att självständigt driva arbetsströmmar/delprojekt/projekt
 • Erfarenhet av processtyrning med fokus på kvalitet
 • Erfarenhet av att arbeta mot tunga beslutsfattare
 • Mycket god kommunikativ förmåga
 • Mycket goda kunskaper i PowerPoint och Excel
 • Flytande svenska i tal och skrift 

Det är meriterande att ha erfarenhet av att ha arbetat inom hälso- och sjukvård. Du har även gedigen erfarenhet inom relevanta kompetensområden med fokus på analys och verksamhetsutveckling.   

Personliga egenskaper:

 • Mycket god social kompetens.  Du är duktig på att knyta kontakter, bygga relationer,
 • Du är en bra kommunikatör och har en förmåga att leda/coacha andra människor
 • Du har goda omdömen om din samarbetsförmåga och är tydlig och stödjande
 • Du är en god organisatör, har helhetssyn och är självgående
 • Du är diplomatisk och lyhörd 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset.

https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

 

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Strategisk Verksamhetsutvecklare inom Tema Hjärta, Kärl och Neuro på Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset