ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Strategisk inköpare till Services Nordic

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Strategisk inköpare till Services Nordic

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle.

 

Vattenfall genomgår en stor omvandling och vi har bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vattenfalls koncerngemensamma inköpsfunktion är kärnan i Vattenfalls omvandling. Vi har medarbetare i ett flertal länder i Europa och samarbetar kring metoder, arbetsprocesser och inköpsfrågor över alla energiområden och verksamhetsländer. Följ med oss på resan mot ett fossilfritt liv! Nu söker vi en strategisk inköpare till enheten Services Nordic som ligger inom vårt affärsområde Generation.

 

Som strategisk inköpare på enheten Services Nordic kommer du att ansvara för och leda framtagandet av strategier, genomföra upphandlingar/förhandlingar och teckna slutliga avtal.

 

Du driver förändringsprocesser och fortsätter utveckla inköp till en naturlig partner för organisationen. Du kommer att ha ett tätt samarbete med projektledare, jurister samt andra kommersiella funktioner inom Vattenfall.

 

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Utveckla upphandlingsstrategier för att uppnå mest ekonomiskt fördelaktiga resultat för enheten och Vattenfall

 • Skapa och utveckla leverantörskontakter

 • Genomföra upphandlingar och teckna avtal

 • Koordinera och samordna inköpsaktiviteter

 • Driva och utveckla processer, arbetsformer och verktyg som stödjer inköpsprocessen för både inköp och organisationen

 • Samverka med teknik- och projektavdelningar samt övriga enheter inom Vattenfalls inköpsfunktion

 

Dina kvalifikationer

 • Relevant akademisk utbildning inom t.ex. teknik, ekonomi, inköp eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig

 • + 5 års erfarenhet av upphandlingsprocesser, inköp och hantering av leverantörer i komplexa samarbeten

 • Stor vana av komplexa inköpsförhandlingar, antingen som inköpare eller från säljroller

 • Vana att arbeta i komplexa projekt organisationer är meriterande

 • Kunskap om entreprenadjuridik är meriterande

 • Ledarskapserfarenhet såsom teamlead, projektledare eller chef är meriterande

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

 

Vi söker dig som verkligen trivs i inköpsrollen. Du är affärsorienterad och driven i förhandlingar. Självständighet präglar ditt arbetssätt men du fattar dina beslut utifrån verksamhetens bästa. Du är van vid att bygga starka relationer genom trovärdighet, tydlighet, integritet, uthållighet och god kommunikationsförmåga. Du trivs med och har lätt för att skapa goda samarbeten, såväl med de närmaste kollegorna som med övrig verksamhet och externa kontakter.

  

Placeringsort

Solna eller Göteborg men kan diskuteras.

 

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och vi kommer därför att ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Vi erbjuder även flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum.

 

Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

 

Känns detta som ett jobb för dig?

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 2022-05-22. Vi ser fram emot din ansökan!

 

Övrig information

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Cecilia Ståhl 073-271 17 62. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Cecilia Waldenström, 073-8025959

 

Fackliga representanter är Michelle von Gyllenpalm (Akademikerna), Jens Morell (Unionen), Juha Siipilehto (SEKO), Christer Gustafsson (Ledarna). Du når alla via Vattenfalls växel, 08- 739 50 00.

 

Vår organisation

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster.

 

Vattenfall Services Nordics företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation med målet att tillsammans bli Sveriges säkraste arbetsplats.

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Strategisk inköpare till Services Nordic

Vattenfall AB