ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.


Saft koncernen finns representerade i 18 länder världen över och har omkring 4000 medarbetare, varvid ca 450 finns i Oskarshamn. Saft AB i Oskarshamn hade en omsättning på 1,2 miljarder 2021.

I Oskarshamn finns produktion för nickel-kadmium batterier. Tillverkningen består av
hela kedjan från aktivt material till slutligt batteriblock. Våra kunder finns över hela
världen. Industribatterierna som tillverkas här används för att förhindra driftstopp av elförsörjning till samhällsviktiga funktioner eller informationssystem och största
kunderna finns inom kraftnät och olja- & gasindustrin. Våra batterier behöver vara
pålitliga och också klara ett tufft klimat med både låga och höga temperaturer.

Vi arbetar långsiktigt för att minimera vår påverkan på miljö och här i Oskarshamn
finns vår egen återvinningsanläggning. Vi ger batterierna ett andra liv, genom att
använda delar av det återvunna materialet för att tillverka nya batterier och övrigt material återgår till kretsloppet genom att bli nytt stål eller plast.

Sedan 2016 är Saft ett helägt dotterbolag till TotalEnergies, ett brett energibolag som producerar och marknadsför energi i hela världen: olja och biobränsle, naturgas och gröna gaser, förnybar energi och el.


Saft är världsledande inom forskning och utveckling på sitt område, med ett stort hjärta för hållbarhet.  Nu finns en ny möjlighet att bli en del av Saft AB’s duktiga inköpsteam. Efter en lyckad rekrytering av en Strategisk Inköpare har Eterni fått förnyat förtroende att hitta ytterligare en kollega till teamet. 


Är du erfaren inom Strategiskt Inköp, med vilja att dela med dig av dina kunskaper och ett driv att utveckla affärer såväl som verksamhet i nära samarbete med andra? Då kan det vara just du som ska vara med och bidra till att vi når nya höjder! 


I ROLLEN

Du erbjuds i rollen som Strategisk Inköpare hos Saft AB en kvalificerad tjänst med flera ansvarsområden. Du har det kommersiella ansvaret för en specifik kategori och ansvarar för att framställa och genomföra strategier och planer för ditt inköpsområde. Du får möjlighet att utveckla och effektivisera arbetssätt i nära samarbete med såväl andra funktioner inom företaget som med leverantörerna. Ditt arbete syftar till att nå förbättringar inom HSE, kvalitet, leveransprecision och kostnad. 

Vi erbjuder en omväxlande vardag där det dagliga arbetet bland annat består av processeffektiviseringar, konstruktionsförändringar, upphandling och förhandlingar med och mot dina leverantörer. Vidare deltar du i olika utvecklings- och investeringsprojekt. Det händer då och då att du i rollen stöttar in och tar ledning i företagets framtagande av lösningar på akuta kvalitets- eller leveransproblem som har koppling till dina leverantörer. 

Arbetet innebär att du är ute och besöker våra leverantörer och systerfabriker regelbundet. Du kommer att befinna dig på tjänsteresa inom och utom landet cirka 30 dagar per år.

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER

Genom din fleråriga erfarenhet av kommersiellt arbete har du skaffat dig god kunskap om upphandling, kvalificering och avtalsskrivning. Du har gedigen erfarenhet och ett genuint intresse för att sluta avtal och göra affärer.

Vi tror att du som antar denna utmaning har en Universitets- eller Högskoleutbildning med dig, alternativt motsvarande praktisk erfarenhet. Du har ett stort intresse för tillverkning, teknik, affärer och hållbarhetsfrågor.  Vi ser gärna att du har en bakgrund inom tillverknings- eller processindustrin.

Som person är du analytisk och utvecklingsinriktad med en exceptionellt god förmåga att kommunicera, samarbeta och bygga professionella relationer. Du besitter ett gott affärsmässigt förhållningssätt och är en initiativtagande person som trivs med ett högt arbetstempo. 

Vi driver vår verksamhet med ett högt fokus på hållbarhet såväl som i enlighet med leanprinciperna. Att du kan och vill arbeta i den andan, med fokus på ständiga förbättringar och ett så lågt klimatavtryck som är möjligt, är mycket viktigt för oss.

Slutligen är du van vid digitala hjälpmedel och bra på att använda detta för analys samt visualisering. I ditt arbete använder du dessutom engelska obehindrat i tal och skrift.
BRA ATT VETA

Du tillhör Inköpsavdelningen och rapporterar till vår Purchasing Manager. Du utgår från vår site i Oskarshamn, men eftersom vi nyttjar vår storlek och styrkan i att tillhöra en koncern samarbetar du naturligt med kollegor även från andra enheter. Det ger arbetet en internationell prägel och du har möjlighet att utvecklas inom hela koncernen!

OM TJÄNSTEN

Tjänsten som Strategisk Inköpare är en direktrekrytering där du blir anställd av SAFT AB. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.

ÖVRIG INFORMATION

Vi arbetar med löpande urval i denna rekrytering så skicka in din ansökan snarast. Det gör du genom att registrera dig under lediga jobb på www.eterni.se och bifoga ditt CV och personliga brev. Ansökningar via mail hanteras inte med hänsyn till GDPR.

Dina frågor angående rekryteringsprocessen besvaras av Maria Edner på 070-340 83 61 eller maria.edner@eterni.se

 

Strategisk Inköpare till Saft AB i Oskarshamn

Företag Eterni Sweden AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-02-12

Ansök nu

Dela detta jobb