ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Strategisk inköpare till Saab

Företag AxÖ Consulting
Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-12

Ansök nu

Strategisk inköpare till Saab

Till Saab Special Mission & Regional Aircraft-området söker vi nu en Strategisk inköpare med placering i Linköping. 

Vad du blir en del av
Funktionen Sourcing and Supply äger den kommersiella och strategiska relationen med leverantörerna inom Saabs breda, historiska och framtida satsningar inom flyg- och helikopterverksamhet, dvs SK60, HKP15, Saab340/2000, GlobalEye med flera som ej är relaterade till JAS-39 Gripen. Avdelningen ansvarar för anskaffningen och projektledningen av inköpsteam för produkter, system- och eftermarknadslösningar samt utbildning. Saab befinner sig i mitten av flera megaprojekt och funktionen är central för företagets förmåga att fortsatt leverera GlobalEye samt att säkra långa livscykler för alla flygande produkter. 

Funktionen består av sektionerna Strategiskt inköp och Supply Chain, samt Leverantörskvalitet som samarbetar tätt inom leverantörsteam ofta i direkt samspråk med affärsägarna, vilket är nyckeln till en snabbfotad och respekterad organisation hos projekt- och programägare. Gruppen har ett gott renommé som en grupp med god sammanhållning, trevlig arbetsmiljö och förmåga för innovationer, som är centralt för att fortsatt driva effektiva affärer.

Arbetsbeskrivning
I din roll kommer du att fokusera mot de mest strategiska leverantörerna och vi ser gärna att du har intresse och erfarenhet sortiment med mycket högt teknologiskt innehåll. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:

  • Driva/medverka i tvärfunktionella team

  • Ställa ut anbudsförfrågningar och hantera anbud

  • Göra kostnadsanalyser samt identifiera och kontinuerligt hitta kostnadsbesparingar

  • Teckna, vidareutveckla och förvalta leverantörsavtal

  • Ansvara för avtalsförhandlingar

Din profil
För att lyckas i denna roll bör du ha några års erfarenhet av arbete i internationell miljö och ha ett genuint intresse i teknologin av systemen du ansvarar för. Du ska ha deltagit eller ansvarat för förhandlingar och kontraktsskrivning. Dessutom bör du ha viss erfarenhet av ledning och styrning av andra. Din affärsengelska är flytande, både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper. Du har god förmåga att arbeta självständigt likväl i team, och arbetar mot uppsatta mål och tidplaner. Du är drivande, kommunikativ och har en fallenhet för att skapa relationer, samt bygga och underhålla ditt nätverk.

Information och ansökan
I den här rekryteringen har Saab valt att samarbeta med AxÖ Consulting. För frågor gällande tjänsten var vänlig kontakta, Tobias Björk tel. +46 70 977 51 00 alt via mail, tobias.bjork@axoconsulting.se. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Linköping

Län

     Östergötlands län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/255

Kontakt

     Tobias Björk, 070-977 51 00

Publicerat

     2021-11-23

Sista ansökningsdag

     2021-12-12

Dela detta jobb

logga
Strategisk inköpare till Saab

AxÖ Consulting