ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Strategisk inköpare till Praktikertjänst

Företag ValueOne AB
Ort
Utgår

2022-02-04

Ansök nu

Strategisk inköpare till Praktikertjänst

ValueOne rekryterar en strategisk inköpare av tjänster och produkter inom tandvård hos vår kund Praktikertjänst med placering i centrala Stockholm. Har du några års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete, gärna inom tandvård eller hälsovård, kan vi erbjuda dig en självständig och utvecklande inköparroll som ger dig möjlighet att bidra till människors förbättrade hälsa.

Praktikertjänst är den största koncernen inom privat tandvård och hälso- och sjukvård i Sverige med verksamhet från Karesuando i norr till Ystad i söder. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss.
Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst.
Vår unika affärsmodell har funnits i mer än 60 år, och innebär att företagets 1300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård.
Koncernen omsätter cirka 10 miljarder kronor och har drygt 6 700 medarbetare.

Om rollen

I rollen som strategisk inköpare ansvarar du för en eller flera inköpskategorier inom området tandvård. Rollen innebär att du ska etablera och driva sourcing-strategier och planer tillsammans med berörda sakägare och självständigt genomföra större upphandlingar och leverantörsutveckling. Du ansvarar även för viss införsäljning och utveckling av processer och rutiner inom det egna kategoriområdet.

Du rapporterar till inköpschefen på Praktikertjänst.

Arbetsuppgifter:

  • Etablera kategoristrategier och planer
  • Upprätta och granska avtal
  • Förhandla och etablera rätt affärsupplägg med leverantörer 
  • Leverantörsutveckling/-utvärdering/-uppföljning i gemensamma utvecklingsprojekt med leverantörer
  • Omvärldsbevakning
  • Kontraktshantering
  • Utveckla och strukturera den befintliga leverantörsbasen
  • Aktivt arbeta med förändringsledning och marknadsföring inom ansvarsområdet
  • Söka nya leverantörer som kan erbjuda innovativa och kostnadseffektiva lösningar

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har några års erfarenhet av kvalificerat strategiskt inköpsarbete. Har du erfarenhet av inköp inom tandvård, hälsa eller sjukvård ser vi det som meriterande. För att bli aktuell för tjänsten krävs att du har en akademisk utbildning inom ekonomi, inköp, teknik eller motsvarande. Därtill är du van att jobba självständigt med upphandlingar och förhandlingar och har en väl utvecklad inköpsmetodik. Vidare är du en kompetent IT-användare med god förståelse för affärssystem. Flytande svenska och engelska är ett krav.

Dina personliga egenskaper är viktiga för tjänsten. Vi ser gärna att du har en stark egen drivkraft och genomförandeförmåga. Ett lösningsorienterat och strukturerat arbetssätt och skicklighet i att bygga och bibehålla relationer är avgörande för din framgång i rollen. Du har en affärsmässig inställning i dina relationer med leverantörer och interna intressenter och uppfattas som en stabil, trygg och ansvarsfull person.   

Ansökan

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: https://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99 alternativt 010 332 29 20.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ​Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

 

Dela detta jobb

logga
Strategisk inköpare till Praktikertjänst

ValueOne AB