ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Till vårt huvudkontor i centrala Stockholm söker vi nu en strategisk inköpare med fokus på kategorierna inom området Butiksnära varor & tjänster.

Drivs du av att förhandla, utmana, nätverka och att skapa förutsättningar för bra affärsrelationer? Då kan rollen som Strategisk inköpare hos oss vara rätt för dig.

Om rollen

Enheten Inköp av Tjänster & Indirekt Material (TIM) ansvarar för att säkerställa att Systembolagets inköp sker med affärsmässighet, kostnadseffektivitet, god affärsetik, samhällsansvar och miljöhänsyn.

Vi önskar nu fylla en vakans inom enheten och söker en ny kollega inom kategoriområdet Butiksnära varor & tjänster, vilket innefattar tjänster och varor inom bl a Logistik, Säkerhet, Förbrukningsmaterial samt Inredning & Inventarier.

Enheten består av åtta medarbetare; en Inköpschef, tre Kategorichefer och fyra Strategiska Inköpare. I denna roll kommer du att rapportera till Inköpschefen för TIM, men främst arbeta nära Kategorichefen för Butiksnära varor & tjänster. Inom enheten sker en samplanering för prioritering av arbetet vilket främjar en utveckling på individ och gruppnivå. Detta innebär att arbete kan förekomma även inom andra kategorier än de butiksnära kategorierna.

En av Systembolagets framgångsfaktorer är ”Kunden och kundlöftet i allt vi gör” vilket även genomsyrar arbetet hos oss på TIM.

Du kommer att vara del av en väletablerad och effektiv inköpsorganisation med bra sammanhållning och hög leveransförmåga. Systembolaget lyder inte under LOU.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Som Strategisk Inköpare ansvarar du bland annat för att:

 • Initiera, driva och stödja inköpsprojekt, förhandlingar och upphandlingar inom kategoriområdena Butiksnära varor & tjänster
 • Hålla i SRM-aktiviteter för diverse leverantörer inom kategorin
 • Bevaka leverantörsmarknaden för berörda underkategorier
 • Vara kontaktperson mot för kategorin relevanta delar av företaget
 • Vara ambassadör för Systembolaget i kontakt med leverantörer
 • Stödja det långsiktiga inköpsarbetet på enheten inklusive i utvecklingen av enheten och dess inköpsprocesser
 • Stödja Kategorichefen med att upprätta:
  • Kategoristrategi inklusive: spendanalys, prioritering av inköpsinitiativ, plan för leverantörsuppföljning, strategi för respektive underkategori, aktiviteter inom ramen för hållbarhet mm.
  • Årlig riskanalys av befintlig leverantörsbas utifrån ett hålllbarhetsperspektiv

Om dig
Vi söker dig, som har minst tre års erfarenhet av strategiskt indirekt inköp i en större organisation.

För att vara framgångsrik i rollen ska du ha:

 • Adekvat universitets-/högskoleutbildning eller inköpsutbildning
 • Erfarenhet från att leda upphandlingar och leverantörsförhandlingar inom indirekt inköp
 • Erfarenhet från arbete med GDPR och gärna utifrån Schrems II
 • Juridiska kunskaper med vana att läsa, tolka, förhandla och utforma avtal med mallar som bas
 • God kommunikationsförmåga, samarbetsförmåga och presentationsteknik
 • Behärskar svenska väl såväl i tal som skrift 
 • Vi ser också gärna att du har stark analytisk förmåga med mycket goda kunskaper i Excel

Mer om dig 
Som person har du ett pragmatiskt förhållningssätt och en mycket god förmåga att skapa konstruktiva och professionella relationer både internt och externt ut mot leverantör. Du är i likhet med oss andra på TIM en lagspelare samtidigt som du är strukturerad och metodisk i din framtoning och förmedlar ditt budskap på ett effektivt och engagerande sätt.  Du får gärna utmana och vidareutveckla befintliga arbetssätt och strukturer.

I urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt och delar våra värderingar kring Systembolagets uppdrag. 

Om din utveckling på Systembolaget
Systembolaget är i ständig utveckling och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett introduktionsprogram och därefter är din personliga utveckling och kompetensutvecklingsplan ett viktigt fokusområde för oss. För oss är det viktigt att du vill vara med och arbeta med omsorg om folkhälsan och alla delar i att nå de hållbarhetsmål som Systembolaget har uppställt - för såväl vår egen verksamhet som för hela vår leverantörskedja.

Låter det intressant?
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. I din ansökan ber vi dig inkludera CV och att du i ansökningsformuläret svara på ett antal frågor kring din kompetens för rollen.

Vårt mål är att spegla samhället och vi värderar en mångfald av kompetens. 

Kontakt
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig, Heléne Hård af Segerstad på 070-336 46 02 eller rekryterande chef Kajsa Yström på Kajsa.Ystrom@systembolaget.se.

__________________________________________________________________

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Hos oss gör du skillnad. Varje dag! Vi har ett uppdrag som förpliktigar, som vi inspireras av och är stolta över. Våra arbetsplatser präglas av omtanke, för varandra och för våra kunder. Dina kunskaper och erfarenheter är värdefulla, ditt engagemang och din delaktighet en förutsättning.

Logga

Strategisk inköpare till huvudkontoret

Företag Systembolaget
Ort
Utgår

2022-07-08

Ansök nu

Dela detta jobb