ekonomijobb.se

logga

Strategisk inköpare till Envirotainer i Rosersberg

Företag ValueOne AB
Ort
Utgår

2021-08-03

Ansök nu

Strategisk inköpare till Envirotainer i Rosersberg

ValueOne rekryterar en strategisk inköpare till vår kund Envirotainer. Har du några års inköpserfarenhet inom mekanik och legotillverkning med vana från att arbeta i produktutvecklingsprojekt kan du vara den vi söker!

Envirotainer är världsledande inom säkra kylkedjelösningar för flygtransport av läkemedel. Företaget utvecklar, tillverkar och erbjuder leasing av innovativa containerlösningar, inklusive validering, support och service, för läkemedelsprodukter som kräver en kontrollerad miljö. Tack vare en global närvaro med världens största aktiva containerpark, ett omfattande nätverk och mer än 35 års branschkompetens, kan Envirotainer tillgodose kundernas behov av innovativa och pålitliga lösningar – tillgängliga från alla platser till alla destinationer. Företaget verkar genom ett öppet, globalt nätverk av flygbolag och speditörer och huvudkontoret ligger utanför Stockholm, Sverige. För mer information, besök www.envirotainer.com.

Om rollen                               
I rollen som strategisk inköpare förväntas du att säkerställa bästa ”total cost” lösningar för ditt ansvarsområde för att stödja företagets övergripande mål och strategi. Du ansvarar för att kommersiellt och kvalitetsmässigt säkra leverantörer och material. Du verkställer även skriftliga beställningar, bevakar leveranser gällande prototyp och projekt och upphandlar årligen avtal och kontrakt avseende produkter och tjänster, maskin- och utrustningsinvesteringar. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utveckla strategier och planer inom ditt ansvarsområde.

 • Arbeta fram kravspecifikationer tillsammans med interna sakägare.

 • Driva hela RFx-processen inom ditt ansvarsområde.

 • Förhandla och teckna avtal.

 • Vidareutveckla befintliga leverantörsrelationer.

 • Uppdatera priser/avtal i affärssystemet.

 • Delta i förbättringsprojekt rörande befintligt material (produktvård).

 • Utföra audits av leverantörer samt stötta QA-avdelningen och delta i leverantörsaudits.

 • Driva kvalitetsutredningar.

 • Ta action för att åtgärda avvikelser från audits, produktion, servicestationer och leverantörer samt produktionsmaterial.

 • Granska och godkänna leverantörernas åtgärder för kvalitetsbrister.

 • Godkänna verktygs- och utfallsprover.

 • Aktivt delta i processförbättringar avseende inköp.

 • Säkerställa att gällande inköpsrutiner, etiska krav samt andra relevanta lagar och regler följs.

Erfarenhet och kompetens
Tjänsten kräver minst tre års erfarenhet av inköpsarbete på strategisk och taktisk nivå inom ett tillverkande företag samt goda kunskaper om supply chain. Du bör ha en utbildning inom inköp på eftergymnasial nivå. Rollen kräver stor förståelse för produktion och vi ser helst att du har erfarenhet av mekanik (specifikt extrudering) samt legotillverkning. Viktigt är också erfarenhet av arbete i produktutvecklingsprojekt samt i att driva kvalitetsutredningar och/eller kvalitetsarbete. Du behärskar engelska på en mycket god nivå i tal och skrift och har god datorvana.

Detta är en roll där du förväntas arbeta självständigt, vilket ställer krav på handlingskraft och vilja att driva saker framåt. God analys- och samarbetsförmåga samt förhandlingsvana är förutsättningar för rollen samt ett brett nätverk. Vi värderar också ett prestigelöst förhållningssätt.

Ansökan
Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ​Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

 

 

Dela detta jobb

logga
Strategisk inköpare till Envirotainer i Rosersberg

ValueOne AB