ekonomijobb.se

logga

Strategisk inköpare till ApoEx i Stockholm

Företag ValueOne AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-29

Ansök nu

Strategisk inköpare till ApoEx i Stockholm

ValueOne söker en Strategisk inköpare av förbrukningsmaterial till ApoEx i Stockholm. Är du en erfaren strategisk inköpare som trivs i roller där du får vara med och påverka och bygga upp något nytt? Då kan detta vara jobbet för dig.

ApoEx AB är ett företag som fokuserar på varuförsörjning till privat och offentlig vård. Företaget grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra vården. Sedan dess har vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner avseende försörjning av läkemedel och förbrukningsmaterial. Verksamheten kännetecknas av kunddriven innovation och attityden att ingenting är omöjligt. Vill du utvecklas med oss?

Läs mer om ApoEx på http://www.apoex.se

Om rollen

Du kommer att tillhöra avdelningen för strategiskt inköp som består av 5 personer. Avdelningen ansvarar för inköp av ApoEx förbrukningsmaterial för såväl internt- som externt bruk. Apoex har kunder inom områdena: hälso/sjukvård, tandvård, veterinär och skönhet.

Du rapporterar till chefen för Strategiskt inköp. 

Som strategisk inköpare för förbrukningsmaterial har du ansvaret för att identifiera nya leverantörer och för leverantörsuppföljning. Du ansvarar för att rätt varor upphandlas på ett kostnadseffektivt sätt och att avtalen följs. Tjänsten kan även inkludera upphandling av indirekt material och tjänster, dvs. material och tjänster som används av ApoEx internt. Arbetet genomförs i nära samarbete med beställarna, dvs. de relevanta sakägarna inom ApoEx som ansvarar för respektive materialkostnad/tjänstekostnad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Upphandla förbrukningsvaror
  • Kategorisera sortiment
  • Definiera produktkvalitet
  • Identifiera potentiella leverantör
  • Avtalsskrivande och uppföljning av avtalsefterlevnad
  • Definiera, äga och vidareutveckla delprocessen för “Indirekt Inköp” på ApoEx.
  • Efter input från och i samarbete med relevanta sakägare genomföra upphandlingar (leverantörsmarknadsanalys, leverantörsurval, upphandling, utvärdering enligt total cost of ownership, miljöpåverkan, förhandling av pris och övriga villkor, kontraktsskrivning och kontraktshantering) och se till att dessa genomförs enligt kravställt behov 
  • I samarbete med närmast överordnad prioritera upphandlingar med störst potential

Erfarenhet och kompetens

För att trivas på ApoEx bör du tycka om att arbeta i en miljö som präglas av framåtanda, nytänkande och högt tempo. Du drivs av inställningen att ingenting är omöjligt och har en utpräglad kommersiell förståelse. För att du ska bli aktuell för tjänsten krävs att du har högskolexamen inom relevant område till exempel ekonomi, industri eller logistik. Du måste också ha minst fem års erfarenhet inom en liknande roll som strategisk inköpare eller kategorichef. Har du erfarenhet av projektledning ser vi det som meriterande. Tjänsten kräver också att du talar och skriver svenska och engelska flytande.

Vi söker dig som är strukturerad, affärsmässig och kommunikativ. Du är analytisk och duktig på att bidra till att skapa och implementera processer. Vidare har du integritet och känner dig trygg i förhandlingssituationer där du agerar kravställare på ett sätt som främjar ett gott samarbete och goda arbetsrelationer såväl internt som externt. Du uppskattar att arbeta självständigt och har förmåga att driva ditt eget arbete framåt. 

Ansökan

Hantering av ansökningar sker löpande varför tillsättning kan ske tidigare än sista ansökningsdag. Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark, 070-786 80 99.

 

Dela detta jobb

logga
Strategisk inköpare till ApoEx i Stockholm

ValueOne AB