ekonomijobb.se

Strategisk inköpare - Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Strategisk inköpare - Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.

I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta

Inköpsenheten på SKB består av åtta personer fördelade på tre orter och vi ansvarar för att SKB:s upphandlingar och övriga inköpsärenden hanteras på ett affärsmässigt sätt.

Vi arbetar på uppdrag av interna uppdragsgivare och ansvarar för alla kommersiella aktiviteter såsom framtagande av förfrågningsunderlag, utvärdering av anbud, leverantörsbedömning, förhandling, avtalstecknande och bevakning av leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren under genomförandet. SKB omfattas inte av lagen om offentlig upphandling.

Vad du kommer att göra

Som strategisk inköpare ansvarar du för alla förkommande upphandlingar med tyngdpunkt på entreprenadupphandlingar. Du driver hela upphandlingsprocessen, från start till mål. Det innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med och utvärdering av leverantörer.

Du bevakar leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren, hanterar kontraktsändringar samt meningsskiljaktigheter vid kontraktstolkningar. Du medverkar till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för inköpsstrategier inom ditt område.

Vi söker dig som har

• Gedigen erfarenhet av att leda entreprenadupphandlingar enligt AB/ABT

• Stor vana vid att arbeta i projektform

• Kunskaper om leverantörsbasen inom industri-, bygg-, och gruvindustri

• Mycket goda kunskaper inom affärsjuridik och kontraktsskrivning

• Högskoleutbildning inom inköp och/eller ekonomi eller motsvarande kunskaper genom relevant arbetslivserfarenhet

Som person är du driven, initiativtagande och kvalitetsmedveten. Du har en utpräglad samarbetsförmåga, du skapar och bibehåller goda relationer och du kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har förmågan att behålla lugnet även vid pressade situationer och din motivation är stark även vid ifrågasättande eller förändrade förutsättningar. Du trivs i samverkan och ser möjligheter till ständiga förbättringar inom ditt verksamhetsområde.

Varför välja oss?

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information

Rekryterande chef: Jonas Palmqvist, 070-628 38 94

Rekryterare: Åsa Lindwall, 070-304 33 66

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Solna eller Östhammar

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, senast den 31 mars. Urval sker löpande, skicka gärna in din ansökan redan idag!

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Strategisk inköpare - Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB