ekonomijobb.se

Strategisk inköpare sökes till Vattenfall Heat Sweden

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-05-02

Ansök nu

Strategisk inköpare sökes till Vattenfall Heat Sweden

Strategisk inköpare sökes till Vattenfall Heat Sweden

Procurement Heat Sweden genomför upphandlingar av entreprenader, material och tjänster som krävs för att drifta, underhålla och utveckla värmeverksamheten.
Procurement är en av de grundläggande funktionerna för att maximera det värde vi får av våra kapital- och driftskostnader. Procurement Heat Sweden är en del av Vattenfallskoncernens inköpsorganisation vilket ger goda utvecklingsmöjligheter.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Strategisk Inköpare

• Leda komplexa inköpsinitiativ
• Förankra inköpsstrategier och mål med beställarens verksamhetsmål.
• Utveckla och genomföra kategoristrategier för större kategorier och projekt.
• Säkerställa att upphandlingar och inköp sker enligt lagar och regler (LUF samt interna policys)
• Driva upphandlingar inklusive kvalificering, anbud, utvärdering, förhandlingar samt förbereda beslut om tilldelning av kontrakt för Värme-projekt, för att säkerställa bästa värde i överensstämmelse med Vattenfalls mål och principer.
• Jobba med avtalsförvaltning inkluderande kommersiella frågor.

Placeringsort: Sverige (gärna i anslutning till våra fjärrvärmeanläggningar)

Som Strategisk Inköpare behöver du ha följande kvalifikationer
Du har en lämplig högskoleexamen eller motsvarande utbildning.
Du har grundläggande juridisk kunskap om offentlig upphandling i allmänhet och LUF i synnerhet.
Yrkeserfarenhet av att driva upphandlingar och förhandlingar inom tjänster, entreprenad och varor samt att utveckla kategoristrategier är meriterande.

Du är analytisk och har en strategisk förmåga samt förmåga att se hela affären och hur inköpsfunktionen kan bidraga till utvecklingen av denna. Du är en lagspelare som aktivt engagerar människor genom att dela med dig, hjälpa till eller begära hjälp när det behövs.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt är krav. 

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Head of Procurement Heat Sweden, Zsofia Svegårdh 073 038 96 13. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Anneli Jarlsheim 072-585 28 76.

Fackliga representanter är Michelle von Gyllenpalm & Leif Sjöberg (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO). Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00. 

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 2 maj 2021.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Stärkta av vårt mål, vi är fast beslutna att möjliggöra att leva fossilfritt inom en generation!

Dela detta jobb

Strategisk inköpare sökes till Vattenfall Heat Sweden

Vattenfall AB