ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Strategisk Inköpare

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-01-31

Ansök nu

Strategisk Inköpare

About the job

Vattenfall genomgår en stor omvandling och vi har bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vattenfalls koncerngemensamma inköpsfunktion är kärnan i Vattenfalls omvandling. Vi har medarbetare i ett flertal länder i Europa och samarbetar kring metoder, arbetsprocesser och inköpsfrågor över alla energiområden och verksamhetsländer. Följ med oss på resan mot ett fossilfritt liv! Nu söker vi en strategisk inköpare till enheten Services Nordic som ligger inom vårt affärsområde Generation.

Som strategisk inköpare på enheten Services Nordic kommer du att ansvara för och leda framtagandet av strategier, genomföra upphandlingar/förhandlingar och teckna slutliga avtal. Du driver förändringsprocesser och fortsätter utveckla inköp till en naturlig partner för organisationen. Du kommer att ha ett tätt samarbete med projektledare, jurister samt andra kommersiella funktioner inom Vattenfall.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Utveckla upphandlingsstrategier för att uppnå mest ekonomiskt fördelaktiga resultat för enheten och Vattenfall

 • Skapa och utveckla leverantörskontakter

 • Genomföra upphandlingar och teckna avtal

 • Arbeta i våra kundanbud för att skapa konkurrenskraft

 • Koordinera och samordna inköpsaktiviteter

 • Driva och utveckla processer, arbetsformer och verktyg som stödjer inköpsprocessen för både inköp och organisationen

 • Samverka med teknik- och projektavdelningar samt övriga enheter inom Vattenfalls inköpsfunktion

Your profile

Dina kvalifikationer

 • Relevant akademisk utbildning inom t.ex. teknik, ekonomi, inköp eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig

 • + 5 års erfarenhet av upphandling inom entreprenad juridik i formerna ABT, AB, ABT-U och AMA.

 • + 5 års erfarenhet av upphandlingsprocesser, inköp och hantering av leverantörer i komp

 • Stor vana av komplexa inköpsförhandlingar, antingen som inköpare eller från säljroller

 • Vana att arbeta i komplexa projekt organisationer är meriterande

 • Ledarskapserfarenhet såsom teamlead, projektledare eller chef är meriterande

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

Vi söker dig som verkligen trivs i hela inköpsrollen. Du är affärsorienterad och driven i förhandlingar. Självständighet präglar ditt arbetssätt men du fattar dina beslut utifrån verksamhetens bästa.

Teamet samarbetar djupt med organisationen och dess intressenter så det är viktigt att kunna jobba över gränserna och göra sin röst hörd även utanför för sin expertis.  Du är van vid att bygga starka relationer genom trovärdighet, tydlighet, integritet, uthållighet och god kommunikationsförmåga.

Du trivs med och har lätt för att skapa goda samarbeten, såväl med de närmaste kollegorna som med övrig verksamhet och externa kontakter. För att vara framgångsrik i denna roll så behövs att du kan se helheten men samtidigt se detaljerna i dina varuområden och förstå hur detta samverkar.

Additional information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och vi kommer därför att ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Vi erbjuder även flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån.

För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort  
Flexibel placeringsort inom Sverige. (Enheten har kontor på över 30 platser runtom i Sverige)

Känns detta som ett jobb för dig?

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 2023-01-31. Urval sker löpande så inkom med din CV redan idag. 

Vi ser fram emot din ansökan!

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Cecilia Ståhl 073-271 17 62. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta  rekryterare Anna Uppström, anna.uppstroem@vattenfall.com

Fackliga representanter är Michelle von Gyllenpalm (Akademikerna), Jens Morell (Unionen), Juha Siipilehto (SEKO), Christer Gustafsson (Ledarna). Du når alla via Vattenfalls växel, 08- 739 50 00.

Vår organisation

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster.

Vattenfall Services Nordics företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation med målet att tillsammans bli Sveriges säkraste arbetsplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan! 

About the company

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Dela detta jobb

Strategisk Inköpare

Vattenfall AB