ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Strategisk inköpare

Företag ValueOne AB
Ort
Utgår

2022-05-31

Ansök nu

Strategisk inköpare

ValueOne rekryterar en strategisk inköpare för inköp av förbrukningsmaterial och handelsvaror till vår kund Apoex i Stockholm. Har du erfarenhet av strategiskt inköp och kategoristyrning från apoteksbranschen, dagligvaruhandel eller detaljhandel och söker en tjänst där du får vara med och påverka bygga upp någonting nytt, kan Apoex vara rätt arbetsgivare för dig.

ApoEx är en ledande svensk grossist och IT-tjänsteleverantör. Vi är specialiserade på distribution av läkemedel, medicinska produkter och förbrukningsvaror till den svenska sjukvården liksom utveckling av vårdorienterade IT-lösningar. Idag levererar vi till mer än 6.000 kunder inom vårdsektorn. Detta inkluderar en majoritet av svenska tandläkare, privatläkare, plastikkirurger och veterinärer. Detta gör ApoEx till en av de viktigaste spelarna på svenska hälsovårdsmarknaden.

ApoEx har fler än 415 anställda och huvudkontor i Hammarby, Stockholm samt huvudlager i Bromma, Stockholm. ApoEx majoritetsägare är grundarna av företaget, familjen Berlips, och svenska investeringsbolaget Novax som ingår i Axel Johnson Group.

Läs mer om ApoEx på http://www.apoex.se

Om rollen

Du kommer att tillhöra avdelningen Strategiskt inköp som består av sex personer. Avdelningen ansvarar för ApoEx strategiska inköp av förbrukningsmaterial och handelsvaror. Din uppgift som strategisk inköpare är att tillgodose interna och externa kundens förväntningar på sortiment och pris i dina respektive kategorier. I ansvaret ingår att sätta mål, strategier via kategoriplaner samt genomföra upphandlingar och uppföljning. Viktigt i rollen är att hitta balans mellan potentiella framtida egna varumärken och märkesvaror och att säkerställa konkurrenskraftiga villkor.

Du rapporterar till Chefen för Strategiskt inköp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Årligen arbeta fram kategoriplaner och sätta strategin för respektive kategori.

  • Upphandla och implementera genomförda upphandlingar samt vidta åtgärder för att nå en högre lönsamhet.

  • Etablera goda relationer och driva kategorisamarbeten med prioriterade leverantörer.

  • Följa utvecklingen på marknaden och trender (inom apotek, närliggande branscher och samhället i stort) för att utifrån detta säkerställa bästa möjliga erbjudande inom våra kategorier.

  • Aktivt samarbeta med interna avdelningar.

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet som strategisk inköpare eller kategorichef inom apoteksbranschen, dagligvaruhandeln eller detaljhandeln. Tjänsten kräver även att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Du är en person som trivs med att ta ett stort eget ansvar och har lätt för att samarbeta med andra. Du är noggrann och analytisk och har ett sinne för detaljer samtidigt som du har förmåga till helhetsperspektiv. Vidare bör du vara en skicklig förhandlare och ha sinne för affärer och kundens behov.   

Ansökan

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: https://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99 alternativt 010 332 29 20.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ​Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

 

 

Dela detta jobb

logga
Strategisk inköpare

ValueOne AB