ekonomijobb.se

logga

Strategisk Inköpare

Företag AxÖ Consulting
Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-11

Ansök nu

Strategisk Inköpare

Vill du arbeta med strategiskt inköp i en världsledande koncern som befinner sig i teknikens absoluta framkant? Lockas du av möjligheten att få vara med i hela inköpsprocessen – från ax till limpa? Då kan rollen som strategisk inköpare inom ammunition hos BAE Systems i Karlskoga vara något för dig.

Välkommen med din ansökan!

Detta är ett långt konsultuppdrag som sträcker sig från februari 2021 till våren 2022 med chans till förlängning. Du kommer att vara anställd av AxÖ Consulting.

Om BAE Systems Bofors AB

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 420 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en kunskapsintensiv verksamhet som ständigt utvecklas och växer. Här får möjlighet att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som medarbetare får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt och du blir en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter.

Arbetsbeskrivning

Som strategisk inköpare kommer du att ingå i, och till viss del, leda olika leveransprojekt där du representerar inköpsavdelningen som delprojektledare. Du kommer bland annat att bistå med kompetens och du fångar in frågor som är viktiga för avdelningen. I ditt arbete ingår att utveckla relationer med potentiellt nya leverantörer liksom vårda befintliga upparbetade relationer. Du kommer även att ansvara för kompletta upphandlingar och ansvara för avtal. BAE strävar efter att skriva långsiktiga avtal med sina leverantörer vilket kräver en hel del förarbete och förhandling där du är den sammanhållande parten. Du kommer till exempel att:

  • Ta in offerter utifrån förutbestämda krav
  • Genomföra inköp och förhandla villkor, pris och leveranstider
  • Ansvara för olika leverantörer som du i olika omfattning arbetar tätt med
  • Träffa, utvärdera och kvalificera nya leverantörer
  • Bygga långsiktiga relationer som gagnar företaget
  • Kalkylera offerter
  • I rollen som delprojektledare kommer du att representera inköp i företagets leveransprojekt och medverka i frågor som är viktiga för såväl inköp som företaget i stort.

 

Framgångsfaktorer

Vi ser att du som söker har erfarenhet av strategiskt inköp. Vi tror även att du har en akademisk utbildning som är relevant för tjänsten. Goda kunskaper i svenska såväl som engelska är ett krav. Det är meriterande om du tidigare arbetat som projektledare samt har kunskaper inom SAP, Excel och det övriga Officepaketet.

Det här är en tjänst för dig som trivs och triggas av att arbeta med strategiska insatser som genererar resultat på lång sikt. Du möter människor på olika nivåer och får möjlighet att visa din kommunikativa förmåga och goda förhandlingsvana.

Information om ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, ansök därför redan idag. Frågor om tjänsten besvaras av vår konsultansvariga på mailadress: Angelica. Maenpaa@axoconsulting.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2020/118
Kontakt Angelica Mäenpää, 0766366175, se
Publicerat 2020-11-11
Sista ansökningsdag 2020-12-11

Dela detta jobb

logga
Strategisk Inköpare

AxÖ Consulting