ekonomijobb.se

Diarienr:
GSN-2020-01286
Arbetsplats:
Strategisk planering
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:

Sista ansökningsdag: 

Rollen är en nyckelfunktion med många kontakter både inom stadsbyggnadsförvaltningen och stora delar av kommunkoncernen. Här får du möjlighet att tillsammans med professionella kollegor ta fram de underlag som de strategiska besluten fattas utifrån gällande Uppsalas utveckling.
 
Tjänsten passar dig med kunnande inom samhällsbyggnad, som trivs med att samverka och samarbeta kring strategiskt viktiga frågor i en expansiv region samt har gedigen förståelse för portföljstyrning som instrument. Låter det spännande – då ska du läsa vidare här!

Läs och hör mer om Uppsalas utveckling här. Hos oss arbetar du i händelsernas centrum, med stadens bästa pendlarläge precis intill centralstationen i Uppsala - 30 minuter från Stockholm.

Stadsbyggnadsförvaltningen består av fem avdelningar och cirka 600 medarbetare. Tjänsten är placerad på avdelningen Strategisk planering med enheterna översiktsplanering, hållbar samhällsbyggnad och programkontor. Avdelningen leder arbetet med översiktsplaner, fördjupade översiktsplaner och den övergripande planeringen av fysisk infrastruktur kopplat till regional och statlig nivå. Vi stöttar också organisationen med projektledning i genomförandet. Avdelningen har också uppdrag att skapa förutsättningar, samordna och säkerställa ett gemensamt arbetssätt genom ett samordnat ledningssystem liksom processledning inom områdena projekt- och portföljstyrning samt verksamhetsutveckling.

Ditt uppdrag

På denna position, som portföljstrateg för samhällsbyggnadsprojekt, får du en unik överblick av Uppsalas framtida utveckling. Genom portföljen av samhällsbyggnadsprojekt säkras de politiska målsättningarna för Uppsalas utveckling.

Huvuduppdraget är att förvalta projektportföljen med kommunens samhällsbyggnadsprojekt och ansvara för fortsatt utveckling av densamma och relaterade processer. De utvecklingssteg som är närmast förestående är utvecklingen av det digitala stödverktyget för portföljstyrningen, utveckling av samhällsekonomibegreppet som styrparameter och ytterligare processutveckling. Arbetet sker i mycket nära samarbete med andra funktioner så väl inom stadsbyggnadsförvaltningen som övriga kommunkoncernen.

På avdelningen vävs många kompetenser samman, både med sakkunskap inom specifika områden och med specialistkompetens inom process- och verksamhetsstyrning. Vi arbetar tillsammans där alla bidrar så att vi gemensamt når ännu längre i våra olika uppdrag. Och vi skapar förutsättningar för alla våra övriga kollegor på förvaltningen. Vi arbetar tillsammans, gör skillnad och välkomnar nyskapande.

Din bakgrund

Vi söker dig med flera års erfarenhet av strategiskt arbete av liknande karaktär som innefattar samhällsutvecklingsfrågor, gärna inom kommunal verksamhet, större förtag eller myndigheter. Du har god kunskap i och utmärkt förståelse för syftet med portföljstyrning och utveckling av processer för detta.

Vi värdesätter:
• god kunskap kring samhällsekonomiska kalkyler
• kunskap om traditionella projektmodeller
• erfarenhet i multikriterieanalys och andra prioriteringsmodeller
• kunskap inom samhällsbyggnadsområdet

Du har relevant högskoleutbildning, gärna med inriktning samhällsbyggnad, samhällsplanering eller samhällsekonomi, alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten.

Vi ser gärna att du har intresse och erfarenhet av arbete med förändringsledning och i en konsultativ roll. Kunskap om exploateringsekonomiska och kommunalekonomiska kalkyler liksom erfarenhet från it-stöd för portföljstyrning och balansering är meriterande.

Du har en utmärkt förmåga till helhetssyn och att se långsiktiga konsekvenserna av olika beslut. Du trivs med komplexa frågeställnigar och uppskattar att samverka med andra i olika sammanhang. Vidare efterfrågar vi god ledarskapsförmåga och en fallenhet att kunna omsätta komplexa saker till något många kan förstå.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Jenny Rydåker, Avdelningschef, 018-727 44 10, eller Kajsa Angerdal Skoglund, HR-specialist, 072-593 28 06

Fackliga företrädare:
SACO; Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16 alt. 018–7272440
Vision; Liselotte Ehn, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur samt idrott och fritid. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: TillsvidareOmfattning: 100%Tillträde: Enligt överenskommelseLönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Logo

Strateg till portfölj med Uppsalas samhällsbyggnadsprojekt

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Dela detta jobb