ekonomijobb.se

Ställföreträdande Kreditchef

Ort
Utgår

2018-08-10

Ansök nu

Ställföreträdande Kreditchef

Ställföreträdande Kreditchef

Vill du vara med på Länsförsäkringars Banks fortsatta framgångsresa och ta Kreditavdelningen till nästa nivå? Har du en bakgrund inom företagsfinansiering och dessutom erfarenhet från skogs- och lantbruksaffären? Ser du lagbygget som din egen framgång? Då har vi rollen för dig! Länsförsäkringar Bank växer och vi rekryterar nu en ställföreträdande Kreditchef. 

Om jobbet 

I jobbet som ställföreträdande Kreditchef få du en intressant agenda på ditt bord i utvecklingen av bankens arbete inom avdelningen Kredit. Som en av avdelningens nyckelmedarbetare kommer du rapportera direkt till kreditchefen. Du kommer arbeta både med olika delar av kreditprocessen och spela en viktig roll i samarbetet med funktioner inom banken liksom med länsförsäkringsbolagen ute i landet. 

Vi tror att du tack vare din inspirerande personlighet kommer agera bollplank åt andra medarbetare samt stötta och vägleda dem i deras arbete. Du kommer även bereda, analysera och fatta kreditbeslut som ledamot i Centrala kreditkommittén (CKK). Kreditgivning för större affärer och för bolag med komplexa strukturer kommer vara ett exempel på något som utmanar dig. I din roll förväntas du också föreslå nya och utveckla redan befintliga processer som berör länsförsäkringsbolagens kreditkvalité, arbeta med uppföljning av egenkontroller samt hålla utbildningar för i kreditrelaterade ämnen.  

En av dina ambitioner bör vara att verka för att bankens kreditprocesser når fortsatt nya imponerande höjder. Är du rätt person kan vi erbjuda dig ett arbete med många spännande utmaningar och personliga utvecklingsmöjligheter.  

Vem är du? 

Vi söker dig som är socialt lagd, trivs i ett lagarbete med stort självständigt ansvar och som har förmågan att etablera goda relationer. Du är pedagogisk och har en stilistisk förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. För att vara framgångsrik i rollen ser vi gärna dig som är pragmatisk i ditt förhållningssätt, prestigelös i din ambition och som vågar utmana befintliga arbetssätt genom att på ett inspirerande sätt visa nya vägar. Rollen kommer att ställa höga krav på integritet, självständighet och förmåga att analysera detaljer men ändå se helheten.  

Erfarenheter 

Du har tidigare arbetat på bank eller kreditinstitut och har lång erfarenhet av kreditgivning och gärna från affären inom skog och lantbruk. Du har genom din erfarenhet skaffat dig gedigen kunskap rörande räkenskapsanalys och har en relevant utbildning på högskolenivå. 

Om oss 

Länsförsäkringar Bank är ett dotterbolag till Länsförsäkringar AB. Kredit ingår i Risk Management som består av ca 40 medarbetare. Risk Managements huvuduppgift är att vara en oberoende enhet för kontroll och analys av bankkoncernens olika risker samt kapitaltäckning. Kredit ansvarar för bankens kredithantering och kredituppföljning samt för de regelverk som reglerar dessa områden och består av 9 seniora medarbetare. 

Engagemang tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.  

Mer information och ansökan  

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag! 

Vi svarar gärna på dina frågor

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar Bank med Talents of Sweden. För frågor om jobbet kontakta Martin M Eriksson, telefon 0735-95 73 00 eller martin.eriksson@talentsofsweden.se. Välkommen att registrera din ansökan senast 10 augusti. 

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Dela detta jobb

Ställföreträdande Kreditchef

Länsförsäkringar AB