ekonomijobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Arbetet som specialist mineralrättigheter är mycket självständigt och ställer höga krav på noggrannhet, förmåga att planera, problemlösning samt ansvarskänsla. Ditt ansvar är att i samråd med ledning inom LKAB Samhällsomvandling med uppdragsgivare inom LKAB:s division Norra och Södra samt Prospektering löpande säkerställa de tillstånd LKAB enligt minerallagen behöver för gruvdrift och prospektering. 
I befattningen ingår att som LKAB:s representant och specialist sköta de interna och externa kontakter som krävs för arbetets genomförande och delta i nätverk med samarbetspartners såväl inom som utom företaget. Det ingår även att utveckla processerna för arbetet och hantera inom området andra förekommande arbetsuppgifter. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med Bergsingenjörsexamen eller Juridisk examen med kompetens i Minerallagen. 
Du har mycket goda kunskaper i engelska. För att du ska passa och trivas i tjänsten bör du ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, ha lätt att kommunicera samt ha en mycket god planerings- och samarbetsförmåga. Tjänsten ställer krav på att du är ansvarstagande och har förmåga att ta egna initiativ. Arbetslivserfarenhet av tillståndsprocesser för gruvdrift och prospektering är mycket meriterande och det är en fördel om du även har kännedom om LKAB:s gruvdrift och prospektering. 
Vi värdesätter även erfarenhet av projekt- och systematiskt förbättringsarbete. Tjänsten kräver B-körkort. 
Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig. 

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd tandvård, extra semesterdagar samt friskvård med varierande aktiviteter.

Övrig information

I tjänsten ingår en del tjänsteresor bl.a. mellan LKAB:s verksamhetsorter. Välkommen in med CV och personligt brev senast 2019-05-26. Rekrytering sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten vänligen Stabschef LKAB Samhällsomvandling Mikael Westerlund: 0980-71360 eller Specialist Mineralrättigheter: Håkan Selldén: 0980-72720. För mer information om rekryteringen vänligen kontakta HR-Business partner Annika Nilsson: annika.nilsson@lkab.com 

Fackliga kontaktpersoner: 
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara - Peter Johansson, 0980-62239
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050
Ledarna Södra - Stefan Tallfjärd, 0970-79561

Specialist Mineralrättigheter

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Dela detta jobb